autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fajitas mexicana

Autor: Alina C (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 30 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina C (Maestru bucatar)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 30 iunie 2007

Ingrediente
Pentru 4 portii., 1 ardei gras verde,1 ardei gras rosu(sau gogosar),2 cepe mari(3 daca sunt mai mici),2 rosii(optional),800 gr. carne de vita,de preferabil fara grasime( se poate folosi de porc sau de pui sau se pot combina),300 gr. fructe de mare(optional), unt, zeama de lamaie verde,sos de soia,condimente.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

25 voturi

Mod de preparare

Se ia carnea de vaca si se taie fidelute;se pune intr-un castron cu sare,piper zeama de la o lamaie verde, putin sos de soia si se lasa la marinat pentru o jumatate de ora.Cele 2 cepe se taie rondele sa ramana in forma de inele cam de 0.05 - 1 cm grosime dupa care se pun intr-o tigaie intinsa la calit cu putin unt si cativa stropi de ulei de masline,la foc potrivit.Intre timp intr-o alta tigaie intinsa si bine incinsa punem carnea ca sa se prajeasca,va iesi ca la gratar.Cand ceapa este moale si translucenta se scoate pe o farfurie.In aceiasi tigaie mai adaugam putin unt si ulei de masline si se pune ardeiul ( care este taiat fideluta de aceiasi grosime cu ceapa) la calit.Cand s-a inmuiat ardeiul se scoate pe o farfurie.In aceiasi tigaie mai agaugam putin unt si punem la prajit fructele de mare care se condimenteaza cu sare si piper.Cand au prins culoarea rozalie se intorc se mai lasa 2 minute si se scot.
Cand carnea este gata se toarna ceapa,adrdeiul si fructele de mare.Se condimenteaza cu sare,piper,coriandru.Se taie cele doua rosii rondele subtiri si se pun peste carne.Se mai lasa toate in tigaie la foc potrivit pana se incalzesc rosiile si incep sa se desprinda de coaja.Se scot intr-un castron si se servesc fierbinti cu lipie si guacamole. Buen provecho!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas mexicana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
ciolan cu fasole

ciolan cu fasole

- fasolea boabe se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte de a se pregati mincarea - a doua zi

17 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor

Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor

Cartofii se curata si se taie rondele. Pulpele le condimentam bine cu toate condimentele amestecate

4 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii.
  • 1 ardei gras verde,1 ardei gras rosu(sau gogosar),2 cepe mari(3 daca sunt mai mici),2 rosii(optional),800 gr. carne de vita,de preferabil fara grasime( se poate folosi de porc sau de pui sau se pot combina),300 gr. fructe de mare(optional)
  • unt
  • zeama de lamaie verde,sos de soia,condimente.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de ardei