autor:

autor

» » Fripturi

Fajitas (mincare mexicana)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
(pentru 6-8 portii), 2 lbs (1 kg) carne de vita mai slaba, fara pielite, taiata felioare foarte subtiri ca sa se patrunda repede, si cam 3-4 cm lungi si 2 cm late, 2 cepe mijlocii taiate in 8 sau 10 sectiuni (asa cum ai taia marul in felii), 1 ardei verde gras mai mare sau 2 mai mici, taiati fidea putin mai groasa. (Daca vrei poti sa inlocuiesti un ardei verde cu unul rosu, si atunci mincarea va vi mai colorata), "Fajita seasoning" 1 pachet, 1 pachet de "flour tortillas", putin ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Mai intii se infierbanta tigaia, apoi uleiul( 1-2 linguri), apoi se adauga carnea si se rumeneste bine pe ambele parti, invirtind tot timpul ca sa nu se arda. Cind este gata, se ia deoparte si se pune pe un platou cald si se pastreaza la caldura pina si vegetalele sunt gata. In aceasi tigaie se mai adauga 1 lingura de ulei daca este necesar, si cind este din nou fierbinte se pune ceapa la calit 1 minut si cind este sticloasa se adauga ardeiul. Se calesc impreuna inca 1-2 minute apoi se adauga din nou carnea in tigaie si peste ele se pune "Fajita seasoning". Se invarte bine si destul de repede pentru a nu se inmuia vegetalele.
Se serveste la masa cu "flour tortillas". Fiecare isi pune cit doreste intr-o placinta de "tortilla", o ruleaza si inghite. De asemenea se poate servi cu GUACAMOLE linga ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas (mincare mexicana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6-8 portii)
  • 2 lbs (1 kg) carne de vita mai slaba
  • fara pielite
  • taiata felioare foarte subtiri ca sa se patrunda repede
  • si cam 3-4 cm lungi si 2 cm late
  • 2 cepe mijlocii taiate in 8 sau 10 sectiuni (asa cum ai taia marul in felii)
  • 1 ardei verde gras mai mare sau 2 mai mici
  • taiati fidea putin mai groasa. (Daca vrei poti sa inlocuiesti un ardei verde cu unul rosu
  • si atunci mincarea va vi mai colorata)
  • "Fajita seasoning" 1 pachet
  • 1 pachet de "flour tortillas"
  • putin ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cotlete de porc in sos de mustar cu pure portughez