autor:

frunza janet

» » Torturi

Fantezie cu fructe de padure

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, -6 oua mari, -200 g zahar tos, -8 linguri de faina, -20 g cacao, -2 linguri de esenta de rom/coniac, -un praf de sare, , Ingrediente pentru crema:, -3 galbenusuri, -150 g zahar pudra, -250 g unt, -3 linguri de cacao, -100 g ciocolata menaj, -2 linguri de coniac /whisky, , Ingrediente pentru sirop:, -500 ml apa, -4 linguri de cafea expreso, -6 linguri de zahar, -4 linguri de coniac/whisky, , Pentru decor:, -mix de fructe de padure, -menta proaspata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Mai intai vom pregati siropul,pentru a avea timp sa se raceasca.Intr-o cratita vom pune apa si zaharul la fiert.Fierbem cam 10 min. la foc domol.Dupa acest timp,vom opri focul si vom adauga cafeaua si coniacul sau whisky.
Lasam la racit si ne vom ocupa de blat.Intr-un bol vom bate spuma tare albusurile de la cele 6 oua,impreuna cu zaharul si praful de sare.Cand spuma s-a intarit,adaugam esenta de rom si vom mai mixa de cateva ori.Adaugam apoi galbenusurile,mixand cu grija,la viteza mica,doar de cateva ori,pentru a nu se lasa prea tare spuma.Adaugam apoi faina amestecata,in prealabil cu cacao.Amestecam usor si compozitia obtinuta vom pune-o intr-o tava de 20/30 cm.unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.Punem la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu cam 25-30 de min.Dupa acest timp vom face testul cu scobitoarea,daca iese curata,blatul este gata.
Cat blatul este la cuptor vom pregati crema.Untul,la temperatura camerei,il vom bate spuma impreuna cu zaharul.Adaugam apoi cacao,mixand cu grija,fiind praf,se imprastie cu usurinta.Apoi vom adauga galbenusurile,cate unul,mixand bine dupa fiecare(galbenusurile ar fi trebuit sa le adaug inainte de a pune cacao,dar am uitat si le-am adaugat dupa.....nu a afectat cu absolut nimic,crema!)
Cat mixam noi crema,punem ciocolata la topt pe baie de abur.Cand s-a topit,o lasam sa se raceasca si apoi o adaugam la crema de unt.Mixam bine si o lasam la o parte.

Montarea prajiturii:
Blatul racit il vom taia in trei.
Pe un platou,vom pune prima foaie si o insiropam cu siropul rece.Peste, vom pune o parte din crema(impartim crema in trei parti).Peste crema,vom pune a doua foaie pe care o insiropam bine si vom pune a doua parte din crema.Peste crema,vom pune ultima foaie si restul de crema.Cu un cutit mai lat vom netezi crema si vom decora cu fructe de padure(proaspete sau congelate,merg foarte bine ambele) si menta proaspata.
A iesit o prajituraaa....plina de ciocolata si fructe....cu o aroma puternica de cafea si whisky...pentru oameni mari......
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe de sezon

Tort cu fructe de sezon

Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Pasul 1 Aluatul se lasă la decongelat timp de 15 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 26 noiembrie 2013

    nici decum...esenta de pe piata nu este asa puternica!

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 25 noiembrie 2013

    daca pui 2 linguri de esenta de rom...nu o poti manca...poate 2 linguri de rom...e altceva....

  • frunza janet

    frunza janet (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2013

    Va multumesc pentru aprecieri!Daca nu santeti la dieta.....este o minunatie!

    • Mihaela_Tunseanu

      Mihaela_Tunseanu (Maestru bucatar) , 17 octombrie 2013

      Delicios

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

      WOW !O MINUNATIE!

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

      Si pe al meu,Elena!

    • Fara foto

      Sorin Sustac , 16 octombrie 2013

      nici decum...esenta de pe piata nu este asa puternica!

    • Fara foto

      Pasat Elena Tudorita , 15 octombrie 2013

      iata o prajitura pe gustul meu.... :) ;)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua mari
  • -200 g zahar tos
  • -8 linguri de faina
  • -20 g cacao
  • -2 linguri de esenta de rom/coniac
  • -un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • -3 galbenusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -250 g unt
  • -3 linguri de cacao
  • -100 g ciocolata menaj
  • -2 linguri de coniac /whisky
  • Ingrediente pentru sirop:
  • -500 ml apa
  • -4 linguri de cafea expreso
  • -6 linguri de zahar
  • -4 linguri de coniac/whisky
  • Pentru decor:
  • -mix de fructe de padure
  • -menta proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

frunza janet (Chef de cuisine)

Va multumesc pentru aprecieri!Daca nu santeti la dieta.....este o minunatie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort de brânză