autor:

NADIA MARIA

» » Mancaruri cu carne

Faraon (orez cu carne in stil egipten)

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
- 3-4 bucati de ceafa ( in Egipt se foloseste carne de miel daca va place puteti folosi ), - unt, - 1 cana orez, - 2 cani bulion, - 4 catei de usturoi, - 4 linguri otet, - ulei, - paine "pita"(paine nedospita specifica musulmanilor), - sare, - piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

1. Se pune carnea la fiert cu sare si piper.
2. Se face sosul de bulion:cateii de usturoi pisati se pun la prajit in ulei ,cind sunt rumeni se adauga otetul si bulionul si se lasa sa fiarba la foc mic pina ce se ingrosa putin.
3. Orezul spalat se pune la prajit in ulei ,cind este auriu se pun 2 cani din apa in care a fiert carnea si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic .
4. Painea \"pita\" rupta bucati nu pra mici se prajeste in unt.
5. Intr-o tava se aseaza painea prajita pentru a forma o baza peste care se toarna putina apa de la carne si se lasa sa se inmoaie putin. Peste se aseaza carnea si apoi orezul fiert. Se acopera cu sosul de bulion .
Este mai bun dupa o zi cind se amesteca toate savorurile. Se incalzeste in microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Faraon (orez cu carne in stil egipten)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul

78 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui dulce cu susan

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    Elena , 27 aprilie 2010

    Aceasta reteta se numeste Fattah si egiptenii o prepara in general cu carne de miel sau de vita. In apa care se pune carnea la fiert poti adauga pe langa sare si piperul boabe si o ceapa taiat in 2, un cartof taiat in 4 si un morcov taiat in 2 si niste foi de dafin, pt ca toate astea vor da un gust mai bun carnii si supei. In orezul care se pune la fiert se pune sare si delicat daca vrei si se lasa la fiert la foc foarte mic acoperit cu un capac. In rest e ok ce ai spus. Pofta buna!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Cred ca in final, acest preparat este foarte gustos ...Am salvat reteta si cat de curand am s-o incerc. Felicitari ! ai votul meu.

Dificultate

Medie

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • - 3-4 bucati de ceafa ( in Egipt se foloseste carne de miel daca va place puteti folosi )
  • - unt
  • - 1 cana orez
  • - 2 cani bulion
  • - 4 catei de usturoi
  • - 4 linguri otet
  • - ulei
  • - paine "pita"(paine nedospita specifica musulmanilor)
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu legume si kaiser