Se fierb pastele in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si 1 lingura ulei de masline.
Se pastreaza ¼ cana din apa in care s-au fiert apoi se scurg.
Se pun intr-un castron mare si se adauga apa in care au fiert.
Intr-o tigaie se pune lingura de ulei ramasa si untul.
Se celeste ceapa aproximativ 2 minute apoi se adauga cartoful dulce, usturoiul si cimbrul.
Se amesteca pana ce cubuletele de dovleac se inmoaie putin.
Se adauga vinul si se fierbe la foc mic pentru cca 3 minute.
Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe foc inca 3 minute.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga ½ din cantitatea de parmezan si mozzarella si se amesteca usor.
Se pune amestecul peste paste si din nou se amesteca usor.
Se unge vasul cu unt si se adauga pastele.
Se presara parmezanul si mozzarella ramase.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai coc pastele inca 15 minute, pana ce capata o nuanta aurie.
La final se presara cateva frunzulite de cimbru proaspat.
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii