autor:

Anca Bunea

» » Paste si pizza

Farfale cu dovleac

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente vas 20/20 cm:, 300 g paste farfale (sau alte paste), 2 linguri ulei de masline, 20 g unt, 1 ceapa rosie, tocata marunt, 500 g dovleac, taiat cubulete de 2 cm, 1 lingura frunze cimbru proaspat, 1 catel de usturoi, zdrobit, ¾ cana vin alb sec, 300 ml smantana pentru gatit, ¼ ceasca parmezan ras, 2/3 cana mozzarella rasa, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si 1 lingura ulei de masline.

Se pastreaza ¼ cana din apa in care s-au fiert apoi se scurg.

Se pun intr-un castron mare si se adauga apa in care au fiert.

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei ramasa si untul.

Se celeste ceapa aproximativ 2 minute apoi se adauga cartoful dulce, usturoiul si cimbrul.

Se amesteca pana ce cubuletele de dovleac se inmoaie putin.

Se adauga vinul si se fierbe la foc mic pentru cca 3 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.

Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe foc inca 3 minute.

Se ia tigaia de pe foc, se adauga ½ din cantitatea de parmezan si mozzarella si se amesteca usor.

Se pune amestecul peste paste si din nou se amesteca usor.

Se unge vasul cu unt si se adauga pastele.

Se presara parmezanul si mozzarella ramase.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai coc pastele inca 15 minute, pana ce capata o nuanta aurie.

La final se presara cateva frunzulite de cimbru proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfale cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste a la Bucataras

Paste a la Bucataras

Intrebare. Ce faci cind nevasta iti zice pe la 10 seara ca-i e foame? Variante de raspuns: 1. Iti

2 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza

Pizza

- se pregateste un aluat din toate ingredientele -se lasa sa cerasca pana se dubleaza -se intinde

6 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emila , 22 septembrie 2017

    Delicios!

  • Fara foto

    Gabriela Dregan , 25 iulie 2015

    !!!

  • Fara foto

    U Calin (Maestru bucatar) , 29 ianuarie 2015

    Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente vas 20/20 cm:
  • 300 g paste farfale (sau alte paste)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g unt
  • 1 ceapa rosie
  • tocata marunt
  • 500 g dovleac
  • taiat cubulete de 2 cm
  • 1 lingura frunze cimbru proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • zdrobit
  • ¾ cana vin alb sec
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • ¼ ceasca parmezan ras
  • 2/3 cana mozzarella rasa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Emila

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu ton