autor:

Anca Bunea

» » Paste si pizza

Farfale cu dovleac

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente vas 20/20 cm:, 300 g paste farfale (sau alte paste), 2 linguri ulei de masline, 20 g unt, 1 ceapa rosie, tocata marunt, 500 g dovleac, taiat cubulete de 2 cm, 1 lingura frunze cimbru proaspat, 1 catel de usturoi, zdrobit, ¾ cana vin alb sec, 300 ml smantana pentru gatit, ¼ ceasca parmezan ras, 2/3 cana mozzarella rasa, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si 1 lingura ulei de masline.

Se pastreaza ¼ cana din apa in care s-au fiert apoi se scurg.

Se pun intr-un castron mare si se adauga apa in care au fiert.

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei ramasa si untul.

Se celeste ceapa aproximativ 2 minute apoi se adauga cartoful dulce, usturoiul si cimbrul.

Se amesteca pana ce cubuletele de dovleac se inmoaie putin.

Se adauga vinul si se fierbe la foc mic pentru cca 3 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.

Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe foc inca 3 minute.

Se ia tigaia de pe foc, se adauga ½ din cantitatea de parmezan si mozzarella si se amesteca usor.

Se pune amestecul peste paste si din nou se amesteca usor.

Se unge vasul cu unt si se adauga pastele.

Se presara parmezanul si mozzarella ramase.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai coc pastele inca 15 minute, pana ce capata o nuanta aurie.

La final se presara cateva frunzulite de cimbru proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfale cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete la cuptor

Spaghete la cuptor

Se pun pastele in 2,5 l apa in clocot , sarata dupa gust . Se amsteca pastele din cand in cand .

10 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste cu sos de ciuperci

Paste cu sos de ciuperci

Se pun pastele la fiert dupa ce apa cu sare a dat in clocot. Se caleste in uleiul de masline pastrama

6 voturi    5 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Dregan , 25 iulie 2015

    !!!

  • Fara foto

    U Calin (Maestru bucatar) , 29 ianuarie 2015

    Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente vas 20/20 cm:
  • 300 g paste farfale (sau alte paste)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g unt
  • 1 ceapa rosie
  • tocata marunt
  • 500 g dovleac
  • taiat cubulete de 2 cm
  • 1 lingura frunze cimbru proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • zdrobit
  • ¾ cana vin alb sec
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • ¼ ceasca parmezan ras
  • 2/3 cana mozzarella rasa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fara foto

U Calin (Maestru bucatar)

Delicios!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste la tava