Farfale cu dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Farfale cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente vas 20/20 cm:
  • 300 g paste farfale (sau alte paste)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g unt
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 500 g dovleac, taiat cubulete de 2 cm
  • 1 lingura frunze cimbru proaspat
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • ¾ cana vin alb sec
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • ¼ ceasca parmezan ras
  • 2/3 cana mozzarella rasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si 1 lingura ulei de masline.

Se pastreaza ¼ cana din apa in care s-au fiert apoi se scurg.

Se pun intr-un castron mare si se adauga apa in care au fiert.

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei ramasa si untul.

Se celeste ceapa aproximativ 2 minute apoi se adauga cartoful dulce, usturoiul si cimbrul.

Se amesteca pana ce cubuletele de dovleac se inmoaie putin.

Se adauga vinul si se fierbe la foc mic pentru cca 3 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.

Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe foc inca 3 minute.

Se ia tigaia de pe foc, se adauga ½ din cantitatea de parmezan si mozzarella si se amesteca usor.

Se pune amestecul peste paste si din nou se amesteca usor.

Se unge vasul cu unt si se adauga pastele.

Se presara parmezanul si mozzarella ramase.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai coc pastele inca 15 minute, pana ce capata o nuanta aurie.

La final se presara cateva frunzulite de cimbru proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise