Farfale cu ton si sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Farfale cu ton si sos de rosii

Ingrediente

  • 400 gr paste farfale
  • 120 gr ton bucati in ulei (exclus maruntit)
  • 240 gr rosii decojite cuburi in suc de rosii
  • oregano proaspat si uscat, piper negru dupa gust
  • condimente pentru paste
  • 20-25 ml ulei de masline
  • 2-3 buc. catei de usturoi
  • 130 gr masline negre fara samburi
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 ceapa taiata cubulete

Mod de preparare

Pregatirea sosului: Intr-un wok adaugam uleiul de masline si cind este incins punem ceapa pe care o calim pina devine aurie. Se adauga rosiile, usturoiul zdrobit si tonul. Presaram cu condimentele pentru paste, piper negru macinat si oregano. Adaugam sare dupa gust. Dupa 5-10 minute de fierbere adaugam maslinele taiate felii, potrivim de sare daca este nevoie si astfel sosul este gata.

Pregatirea pastelor: Le fierbem intr-o oala cu apa si sare in care am adaugat putin ulei de masline. Pastele se pun cind apa clocoteste si se fierb 9-10 minute daca le dorim al dente. In general timpul de fierbere este specificat pe ambalajul pastelor. Dupa timpul de fierbere rasturnam pastele intr-o sita, le stropim cu ulei de masline sa nu se lipeasca si le rasturnam peste sosul de rosii.

Amestecam si putem servi.

Pastele le presaram cu parmezan ras la servire si decoram cu un varf de oregano.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise