autor:

In bucataria vesela

» » Paste si pizza

Farfale cu ton si sos de rosii

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2012

Ingrediente
400 gr paste farfale, 120 gr ton bucati in ulei (exclus maruntit), 240 gr rosii decojite cuburi in suc de rosii, oregano proaspat si uscat, piper negru dupa gust, condimente pentru paste, 20-25 ml ulei de masline, 2-3 buc. catei de usturoi, 130 gr masline negre fara samburi, 100 gr parmezan ras, 1 ceapa taiata cubulete

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pregatirea sosului: Intr-un wok adaugam uleiul de masline si cind este incins punem ceapa pe care o calim pina devine aurie. Se adauga rosiile, usturoiul zdrobit si tonul. Presaram cu condimentele pentru paste, piper negru macinat si oregano. Adaugam sare dupa gust. Dupa 5-10 minute de fierbere adaugam maslinele taiate felii, potrivim de sare daca este nevoie si astfel sosul este gata.

Pregatirea pastelor: Le fierbem intr-o oala cu apa si sare in care am adaugat putin ulei de masline. Pastele se pun cind apa clocoteste si se fierb 9-10 minute daca le dorim al dente. In general timpul de fierbere este specificat pe ambalajul pastelor. Dupa timpul de fierbere rasturnam pastele intr-o sita, le stropim cu ulei de masline sa nu se lipeasca si le rasturnam peste sosul de rosii.
Amestecam si putem servi.
Pastele le presaram cu parmezan ras la servire si decoram cu un varf de oregano.
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfale cu ton si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Mai intai prepari sosul: intr-o craticioara mica se aureste in ulei catelul de usturoi zdrobit, se

4 voturi    0 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    absolut delicios Maria Elena....prinzul nostru de sambata in general. Atunci suntem toti acasa si cum pastele nu sunt bune incalzite, in general sambata le pregatim...sotul; eu sunt ajutor de bucatar in general la reteta asta

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 august 2012

    Un pranz delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 400 gr paste farfale
  • 120 gr ton bucati in ulei (exclus maruntit)
  • 240 gr rosii decojite cuburi in suc de rosii
  • oregano proaspat si uscat
  • piper negru dupa gust
  • condimente pentru paste
  • 20-25 ml ulei de masline
  • 2-3 buc. catei de usturoi
  • 130 gr masline negre fara samburi
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 ceapa taiata cubulete

Raporteaza reteta

Retete
de In bucataria vesela
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam

13 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza
cosulete cu visine

cosulete cu visine

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti

15 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

29 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

absolut delicios Maria Elena....prinzul nostru de sambata in general. Atunci suntem toti acasa si cum pastele nu sunt bune incalzite, in general sambata le pregatim...sotul; eu sunt ajutor de bucatar in general la reteta asta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu somon si mărar