autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

fasole batuta

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
500 g fasole alba boabe,, 2 cepe nu prea mari,, 1 morcov,, 50 g ulei,, 1-2 catei de usturoi si sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Alegem fasolea, eliminand corpurile straine, o spalam si apoi o punem la inmuiat intr-un vas cu apa rece cateva ore (sau de seara pana dimineata).
Intr-o oala de 4 litri cu apa clocotita, punem boabele de fasole si le fierbem cca 15 minute, dupa care schimbam apa. O punem din nou la fiert tot cu apa clocotita.
Adaugam o ceapa taiata marunt, morcovul si sarea. Dupa ce s-a fiert bine, ca boabele sa fie moi, strecuram fasolea si lasam boabele sa se raceasca.
Trecem boabele prin masina de tocat, adaugam putin ulei, usturoiul bine pisat cu putina sare si potrivim de sare si piper si frecam bine.
Punem fasolea batuta in vasele de servit.
Curatam a doua ceapa pe care o taiem pestisori.
Prajim ceapa pana capata o culoare aurie frumoasa.
Cu o furculita asezam ceapa rumenita deasupra si putem turna si din uleiul in care am prajit ceapa.
Se tine in frigider pana o servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "fasole batuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole Batuta

Fasole Batuta

Fasolea statuta in apa timp se zece ore se pune la fiert schimbandu-se apa pe parcurs de 3- 4 ori. Se

6 voturi    10 comentarii
4h
Retete vegetariene
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam

6 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    Pentru un gust si mai bun puteti adauga un cartof, o albitura si o telina, iar eu calesc ceapa cu bulion.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g fasole alba boabe,
  • 2 cepe nu prea mari,
  • 1 morcov,
  • 50 g ulei,
  • 1-2 catei de usturoi si sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)