autor:

Fara foto

» » Retete de post

FASOLE BATUTA DELICIOASA

Autor: COMY.M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COMY.M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
1kg fasole, 2-3cepe,6 catei de usturoi, 400 ml rosii pasate,sare,putin patrunjel,ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se alege fasolea,se spala bine si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe in apa cu sare pana incepe bobul sa se desfaca.Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Ceapa se curata si se lasa putin in apa rece ca sa iasa toxinele.O ceapa se taie marunt si celalte 2 se taie fideluta( pestisori). Fasolea se strecoara,dar nu de tot, cat sa mai ramana lichid in ele; se da prin masina de tocat carne sau prin robotul de bucatarie. Zeama strecurata se pastreaza, poate mai este nevoie de ea, daca iese iahnia prea uscata. Ceapa tocata marunt se undeste cu 2-3 linguri de ulei de masline si cand este gata se pune peste fasole. Se adauga usturoiul pisat si sare dupa gust si se amesteca bine. Se pune fasolea in farfurii sau in castroane si se face sosul. Ceapa taiata fideluta se caleste in ulei, apoi se adauga rosiile pasate si se fierbe aproximativ 20 de minute. Cu 5 min. inainte sa fie gata sosul, se adauga patrunjelul tocat marunt. Se lasa sosul sa se racoreasca putin, se toarna peste fasole si se intinde uniform. Se decoreaza cu patrunjel verde si se serveste cu salata de varza murata. Este delicioasa. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "FASOLE BATUTA DELICIOASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Piure de spanac

Piure de spanac

Toate ingredientele de mai sus se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare.Daca preparam piureul

5 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de post
Mucenici de post

Mucenici de post

Incorporam ingredientele in ordinea prezentata in masina de facut paine la programul de framantare

15 voturi    3 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    E foarte buna. Eu o zdrobesc cu mixerul vertical si de obicei folosesc fasole alba. Mi-ai dat o idee sa incerc si cu fasole aramie.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Cara , 23 februarie 2015

    prepar exact, dar fără roșii, adaog paprică, sauchiar cili

  • Fara foto

    Cosmina Mosoran , 19 noiembrie 2013

    Iar gusturile nu se discuta. Fiecare mananca cum ii place.

  • Fara foto

    Cosmina Mosoran , 19 noiembrie 2013

    Nu este adevarat.EU ASA AM FACUT SI NU S-AU INTARIT DELOC.Dar daca o fi fasolea veche normal l. Eu am facut cu fasole de anul asta si a fiert chiar foarte repede.Si pastele se pun la fiert in apa cu sare.

    • Fara foto

      Simeria Teodora , 19 noiembrie 2013

      Fasolea nu se pune cu sare la fiert.O intareste.Servita cu gogonele rosii murate e ....ultra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1kg fasole
  • 2-3cepe,6 catei de usturoi
  • 400 ml rosii pasate,sare,putin patrunjel,ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de COMY.M.
TORT DE MERE IN RAZA

TORT DE MERE IN RAZA

Punem intr-un bol untul taiat cubulete,ouale,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Mixam pana

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA

TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat pe jumatate albusurile cu 3linguri de apa rece,apoi se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Guguluf pufos cu glazura duo

Guguluf pufos cu glazura duo

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem untul moale intr-un bol,mixam putin,adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Negresa cu gem si nuca