autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole boabe in stil toscan

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2014

Ingrediente
500 g fasole boabe alba, rozmarin proaspat, 1 fir salvie, 2 fire de usturoi verde si 2 catei de usturoi, 1 morcov, ulei de masline, sare, piper macinat, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(de obicei eu o tin de seara pana dimineata)Se pune la fiert,se spumeaza si se schimba apa de doua ori dupa care punem fasolea in oala si adaugam apa atata cat sa depaseasca cu putin fasolea..Adaugam morcovul si cateii de usturoi taiati rondele,rosmarinul,salvia si 2 linguri cu ulei de masline.Condimentam cu sare si piper.Se da la foc sub capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit,avand grija ca din cand in cand sa amestecam.
I n tot acest timp ne ocupam de "confectionarea" pastei de usturoi......taiem firele de usturoi ,le punem intr-un bol,presaram cu sare si strivim cu ajutorul unui mojar.Adaugam ulei de masline in fir subtire ca la maioneza pana cand obtinem o pasta.
Cand fasolea este bine facuta si apa a scazut (trebuie ca in oala sa ramana zeama cam de doua degete)
adaugam pasta de usturoi si amestecam.
Potrivim de sare si piper,amestecam si mai lasam sa dea in 2-3 clocote.
Servim atat calda cat si rece cu paine proaspata facuta in casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe in stil toscan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de toamna

Ghiveci de toamna

Curatim toate legumele. Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala spanacul bine, bine, se fierbe, se strecoara, se taie cat de marunt. Se caleste ceapa in

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita Ticolea , 30 ianuarie 2014

    Pare hranitoare si sanatoasa, e buna de incercat

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe alba
  • rozmarin proaspat
  • 1 fir salvie
  • 2 fire de usturoi verde si 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Mancare de stevie