Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(de obicei eu o tin de seara pana dimineata)Se pune la fiert,se spumeaza si se schimba apa de doua ori dupa care punem fasolea in oala si adaugam apa atata cat sa depaseasca cu putin fasolea..Adaugam morcovul si cateii de usturoi taiati rondele,rosmarinul,salvia si 2 linguri cu ulei de masline.Condimentam cu sare si piper.Se da la foc sub capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit,avand grija ca din cand in cand sa amestecam.
I n tot acest timp ne ocupam de "confectionarea" pastei de usturoi......taiem firele de usturoi ,le punem intr-un bol,presaram cu sare si strivim cu ajutorul unui mojar.Adaugam ulei de masline in fir subtire ca la maioneza pana cand obtinem o pasta.
Cand fasolea este bine facuta si apa a scazut (trebuie ca in oala sa ramana zeama cam de doua degete)
adaugam pasta de usturoi si amestecam.
Potrivim de sare si piper,amestecam si mai lasam sa dea in 2-3 clocote.
Servim atat calda cat si rece cu paine proaspata facuta in casa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii