Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

Ingrediente

  • 1 castron fasole boabe verzi
  • 500 gr muschi de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare de gradina
  • 5 crengute patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri pasta de tomate

Mod de preparare

Spalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite.

Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o tocam marunt.

Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte, ii taiem cuburi, rosia o decojim de pielita si o tocam.

Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.

Intr-o oala incingem uleiul, inabusim carnea de toate partile, apoi punem legumele pregatite mai sus in afara de rosie.

Lasam si acestea la inabusit circa 2 minute, apoi punem cam 4 cani cu apa.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba carnea 20-25 de minute, apoi turnam boabele de fasole spalate bine si rosia taiata.

Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce.

Lasam preparatul la foc potrivit, acoperit, pana ce carnea dar si fasolea sunt bine fierte, iar zeama a scazut suficient.

La final presaram cimbrul uscat, incorporam pasta de tomate si mai dam 3-4 clocote.

Inchidem aragazul, lasam fasolea noastra sa stea 10 minute acoperita, apoi servim, cu muraturi, cu ceapa rosie si cu ce ne mai place noua ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta