autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 august 2012

Ingrediente
Ingrediente :, , 1 kg de fasole rosie ,bob mare, costite afumate, 2 morcovi, 1/2 radacina de telina, frunze de telina, 2 ceape, 2 ardei kapia rosii, 3 linguri cu bulion, 3-4 frunze de dafin, 1/2 lingurita cimbru (reduce balonarea), piper, boia de ardei iute afumata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Fasolea se spala foarte bine in mai multe ape si o lasam, peste noapte, la inmuiat in apa .
Scurgem apa si o punem la fiert in apa curata pana da cateva clocote peste ea.Aruncam apa si o punem ,din nou, la fiert in oala sub presiune impreuna cu costitele afumate taiate in bucati ,legumele intregi(morcovii si telina) si foile de dafin.Lasam pe foc cam o jumatate de ora din momentul in care incepe sa fiarba.
Daca nu avem oala sub presiune folosim oala normala in care adaugam ,dupa sfatul lui Jamie Oliver,o rosie mare,taiata in doua care ajuta fasolea sa firaba mai usor si-i confera aciditate.


Intre timp pregatim "prajeala" .

Intr-o tigaie incepem sa calim cepele tocate pana devin aurii ,adaugam cei 2 ardei kapia taiati cuburi,boia afumata(eu am primit-o de la nasa mea,din Spania;o nebunie de boia iute afumata):) cimbru uscat,sare,piper si bulion.Amestecam bine si adaugam un polonic de zeama de la fasole.


Cand fasolea este fiarta al dente o transportam intr-o cratita lata, care sa intre in cuptor, o amestecam cu sosul(prajeala) din tigaie si presaram deasupra frunzele de telina tocate marunt;mai dam la cuptor incins pentru 20 de minute.

Putem sa scoatem, din fasole,morcovii,telina si frunzele de dafin.


Fasolica mea rosie s-a cam decolorat dupa fierbere !


Este un deliciu ,credeti-ma !:)


Serviti fasolea, scazuta cu afumatura (iahnia), cu ardei kapia rosu copt, cu sos de miere,otet,sare si apa.


Pofta buna !:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole rosie cu afumatura si ardei copt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy

Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy

Medalionul de muschiulet: Se curata muschiuletul de pielite, se spala si se sterge cu servet absorbant.

33 voturi    17 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vita cu sos thai red si orez arlechino

Vita cu sos thai red si orez arlechino

Se spala sub un jet de apa rece carnea, se sterge cu un prosop de bucatarie dupa care se taie cubulete

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    In ultima perioada am pregatit fasolica doar de post si chiar mi-ai facut pofta...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Un pranz minunat!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 kg de fasole rosie ,bob mare
  • costite afumate
  • 2 morcovi
  • 1/2 radacina de telina
  • frunze de telina
  • 2 ceape
  • 2 ardei kapia rosii
  • 3 linguri cu bulion
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita cimbru (reduce balonarea)
  • piper
  • boia de ardei iute afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

In ultima perioada am pregatit fasolica doar de post si chiar mi-ai facut pofta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Parjoale ca acasa