autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 august 2012

Ingrediente
Ingrediente :, , 1 kg de fasole rosie ,bob mare, costite afumate, 2 morcovi, 1/2 radacina de telina, frunze de telina, 2 ceape, 2 ardei kapia rosii, 3 linguri cu bulion, 3-4 frunze de dafin, 1/2 lingurita cimbru (reduce balonarea), piper, boia de ardei iute afumata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Fasolea se spala foarte bine in mai multe ape si o lasam, peste noapte, la inmuiat in apa .
Scurgem apa si o punem la fiert in apa curata pana da cateva clocote peste ea.Aruncam apa si o punem ,din nou, la fiert in oala sub presiune impreuna cu costitele afumate taiate in bucati ,legumele intregi(morcovii si telina) si foile de dafin.Lasam pe foc cam o jumatate de ora din momentul in care incepe sa fiarba.
Daca nu avem oala sub presiune folosim oala normala in care adaugam ,dupa sfatul lui Jamie Oliver,o rosie mare,taiata in doua care ajuta fasolea sa firaba mai usor si-i confera aciditate.


Intre timp pregatim "prajeala" .

Intr-o tigaie incepem sa calim cepele tocate pana devin aurii ,adaugam cei 2 ardei kapia taiati cuburi,boia afumata(eu am primit-o de la nasa mea,din Spania;o nebunie de boia iute afumata):) cimbru uscat,sare,piper si bulion.Amestecam bine si adaugam un polonic de zeama de la fasole.


Cand fasolea este fiarta al dente o transportam intr-o cratita lata, care sa intre in cuptor, o amestecam cu sosul(prajeala) din tigaie si presaram deasupra frunzele de telina tocate marunt;mai dam la cuptor incins pentru 20 de minute.

Putem sa scoatem, din fasole,morcovii,telina si frunzele de dafin.


Fasolica mea rosie s-a cam decolorat dupa fierbere !


Este un deliciu ,credeti-ma !:)


Serviti fasolea, scazuta cu afumatura (iahnia), cu ardei kapia rosu copt, cu sos de miere,otet,sare si apa.


Pofta buna !:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole rosie cu afumatura si ardei copt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu gutui

Pui cu gutui

În copilărie mama făceam mâncărica aceasta în fiecare toamnă, imediat ce apăreau în piață

20 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Castraveti umpluti cu afumatura

Castraveti umpluti cu afumatura

Se spala castravetii, se taie un capat drept si se curata coaja foarte subtire, lasand cateva dungulite

32 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    In ultima perioada am pregatit fasolica doar de post si chiar mi-ai facut pofta...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Un pranz minunat!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 kg de fasole rosie ,bob mare
  • costite afumate
  • 2 morcovi
  • 1/2 radacina de telina
  • frunze de telina
  • 2 ceape
  • 2 ardei kapia rosii
  • 3 linguri cu bulion
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita cimbru (reduce balonarea)
  • piper
  • boia de ardei iute afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

In ultima perioada am pregatit fasolica doar de post si chiar mi-ai facut pofta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu Gogosar si Masline