Mod de preparare:
Fasolea se spala foarte bine in mai multe ape si o lasam, peste noapte, la inmuiat in apa .
Scurgem apa si o punem la fiert in apa curata pana da cateva clocote peste ea.Aruncam apa si o punem ,din nou, la fiert in oala sub presiune impreuna cu costitele afumate taiate in bucati ,legumele intregi(morcovii si telina) si foile de dafin.Lasam pe foc cam o jumatate de ora din momentul in care incepe sa fiarba.
Daca nu avem oala sub presiune folosim oala normala in care adaugam ,dupa sfatul lui Jamie Oliver,o rosie mare,taiata in doua care ajuta fasolea sa firaba mai usor si-i confera aciditate.
Intre timp pregatim "prajeala" .
Intr-o tigaie incepem sa calim cepele tocate pana devin aurii ,adaugam cei 2 ardei kapia taiati cuburi,boia afumata(eu am primit-o de la nasa mea,din Spania;o nebunie de boia iute afumata):) cimbru uscat,sare,piper si bulion.Amestecam bine si adaugam un polonic de zeama de la fasole.
Cand fasolea este fiarta al dente o transportam intr-o cratita lata, care sa intre in cuptor, o amestecam cu sosul(prajeala) din tigaie si presaram deasupra frunzele de telina tocate marunt;mai dam la cuptor incins pentru 20 de minute.
Putem sa scoatem, din fasole,morcovii,telina si frunzele de dafin.
Fasolica mea rosie s-a cam decolorat dupa fierbere !
Este un deliciu ,credeti-ma !:)
Serviti fasolea, scazuta cu afumatura (iahnia), cu ardei kapia rosu copt, cu sos de miere,otet,sare si apa.
Pofta buna !:)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii