autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Fasole verde cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 1 kg fasole verde proaspata sau conservata, 200 ml ulei, 250 g ceapa, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 500 g rosii, 50 g usturoi, 1 legatura verdeata, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala si se scurge apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de apa. In restul de ulei, cu adaos de apa, se inabusa ceapa, care a fost curatata, spalata si taiata marunt. In timpul inabusirii se adauga pasta de tomate, diluata cu putina apa, faina cernuta si se completeaza cu apa necesara pentru a forma un sos care sa fiarba cca 30 minute. Sosul format se adauga in vasul cu carne si se continua fierberea cca 60 minute, timp in care se amesteca componentele. In timpul fierberii, se adauga fasolea verde care a fost scursa din conserva si trecuta prin strecuratoare cu apa rece. Se completeaza cu usturoiul curatat si taiat marunt, piperul, rosiile curatate si taiate sferturi si se continua fierberea inca 15 minute. Se verifica gustul. La servire, se asaza in farfurie portia de carne si fasolea cu sosul respectiv alaturi, si se presara verdeata taiata marunt. Se poate prepara si cu fasole proaspata, fiarta in prealabil.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasole verde cu carne de vitel

Fasole verde cu carne de vitel

Spalam carnea si o taiem bucati potrivite.O condimentam cu sare .Intr-o cratita incingem ulei si

5 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde

Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde

Se spala bine carnea si se pune la prajit intr-o lingura de ulei incins. Se rumeneste pe ambele

5 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 1 kg fasole verde proaspata sau conservata
  • 200 ml ulei
  • 250 g ceapa
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g rosii
  • 50 g usturoi
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui picant cu ciuperci