autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Salate

Fasole verde cu sos de usturoi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
1 kg fasole verde cat mai tanara, pentru sosul de usturoi:, 1 capatana usturoi, 3-4 linguri ulei, 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu, 1 lingura otet (zeama de lamaie), 2-3 linguri smantana sau iaurt, 1 lingurita marar sau patrunjel tocat, sare, piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

40 voturi

Mod de preparare

Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert in vasul de fiert in aburi sau intr-un litru de apa cu putina sare, aproximativ 20-25 minute.
Preparati un mujdei din usturoiul curatat si tocat foarte fin peste care puteti bicarbonatul si stingeti cu otet (zeama de lamaie), adaugati putina sare, piper alb si frecati cu un tel mic in forma de para cu ulei si la urma adaugati smantana sau iaurtul. Dregeti gustul sa fie acrisor si aromat, adaugati verdeata tocata.
Dupa ce s-a fiert fasolea, scoateti-o din vas, o lasati sa se racoreasca putin si adaugati-o peste sos. Cu o spatula o intoarceti usor, fara a o zdrobi, ca sa se imbrace bine in sos.
Garnisiti cu ardei rosu taiat bastonase foarte subtiri, feliute de ardei iute, frunze de marar, patrunjel, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata greceasca

Salata greceasca

Se spala legume. Se taie castravetele pe lungime, apoi in cubulete. Rosia se taie in felii subtiri.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Salate de legume
Salata de varza

Salata de varza

Se taie o varza fideluta, se adauga o rosie, putina sare si piper, o lingurita de otet si o lingura

1 vot    1 comentariu
5 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Buna, de tot!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Mai vreau o portie Doina, e foarte buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc mult. Va pup.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Ce buna e, cu fasole din asta cruda de care ai folosit tu Doina draga.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Felicitari! Arata grozav!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Minunat, felicitari!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Mie imi place sa adaug la aceasta salata si morcovi crud ras

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Doina, arata minunat mancarea ta de fasole, te felicit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

40 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde cat mai tanara
  • pentru sosul de usturoi:
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet (zeama de lamaie)
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt
  • 1 lingurita marar sau patrunjel tocat
  • sare
  • piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna, de tot!

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta de conopida