Fasole verde cu sos de usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fasole verde cu sos de usturoi

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde cat mai tanara
  • pentru sosul de usturoi:
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet (zeama de lamaie)
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt
  • 1 lingurita marar sau patrunjel tocat
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert in vasul de fiert in aburi sau intr-un litru de apa cu putina sare, aproximativ 20-25 minute.

Preparati un mujdei din usturoiul curatat si tocat foarte fin peste care puteti bicarbonatul si stingeti cu otet (zeama de lamaie), adaugati putina sare, piper alb si frecati cu un tel mic in forma de para cu ulei si la urma adaugati smantana sau iaurtul. Dregeti gustul sa fie acrisor si aromat, adaugati verdeata tocata.

Dupa ce s-a fiert fasolea, scoateti-o din vas, o lasati sa se racoreasca putin si adaugati-o peste sos. Cu o spatula o intoarceti usor, fara a o zdrobi, ca sa se imbrace bine in sos.

Garnisiti cu ardei rosu taiat bastonase foarte subtiri, feliute de ardei iute, frunze de marar, patrunjel, etc.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise