Fattah din naut sau fattah al hommos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fattah din naut sau fattah al hommos

Ingrediente

  • - 300gr carne de vita tocata mascat
  • - 400gr crema din naut (crema de homus)
  • - 400gr boabe de naut (hommos boabe)
  • - 5 tarte paine libaneza
  • - 200gr ulei de masline (orice tip de ulei aveti)
  • - 50-100gr migdale
  • - 500ml din zeama nautului
  • - 2lingurite chimen
  • - o capatana de usturoi
  • - o cana plina de patrunjel, sare

Mod de preparare

Inainte de toate: daca doriti sa folositi boabe de naut uscate, le fierbeti impreuna dupa care jumate de cantitate o faceti crema si cealalta jumatate le pastrati boabe.

Un mic sfat...eu niciodata nu sarez boabele cand fierb, deoarece raman cam tari, dar sarez dupa ce au fiert.

Nu uitati sa adaugati chimen la fierbere.

Si o a doua varianta va puteti folosi de boabe de naut conservate si deasemenea si crema de naut prepara gata.

- fac un mujdei din usturoi si patrunjel.

- painea libaneza o bucatesc cu mana,nici prea mare nici prea mica, o pun in vas de pirex sau ceramica, torn peste ea zeama primita dupa fierberea nautulu,sarata si cu chimen. Las cam vreo 10 min ca bucatelele de pine sa absoarbe toata zeama,dupa care pin crema de naut si amestec bine, se va primi aproape ca o crema.

- intre timp se prajeste carnea tocata mascat in ulei pina cind se rumeneste foarte bine,se pune o lingurita de chimen si se sareaza dupa gust, dupa dorinta puteti s-o tineti ceva extra timp sa devina putin uscata,scot carnea, dar las putin ulei in care sa prajit carnea pentru a praji migdalele, le prajesc pana se auresc.

- peste masa cremoasa groasa obtinuta din painea libaneza si crema de naut pun si boabele de naut,deasupra carnea prajita bine.Se presoara migdalele prajite si la urma se presara cu mujdeiul din usturoi si patrunjel pregatit mai devreme.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor