autor:

lailaobaid

» » Mancaruri cu carne

Fattah din naut sau fattah al hommos

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
- 300gr carne de vita tocata mascat, - 400gr crema din naut (crema de homus), - 400gr boabe de naut (hommos boabe), - 5 tarte paine libaneza, - 200gr ulei de masline (orice tip de ulei aveti), - 50-100gr migdale, - 500ml din zeama nautului, - 2lingurite chimen, - o capatana de usturoi, - o cana plina de patrunjel, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate: daca doriti sa folositi boabe de naut uscate, le fierbeti impreuna dupa care jumate de cantitate o faceti crema si cealalta jumatate le pastrati boabe.

Un mic sfat...eu niciodata nu sarez boabele cand fierb, deoarece raman cam tari, dar sarez dupa ce au fiert.

Nu uitati sa adaugati chimen la fierbere.



Si o a doua varianta va puteti folosi de boabe de naut conservate si deasemenea si crema de naut prepara gata.

- fac un mujdei din usturoi si patrunjel.

- painea libaneza o bucatesc cu mana,nici prea mare nici prea mica, o pun in vas de pirex sau ceramica, torn peste ea zeama primita dupa fierberea nautulu,sarata si cu chimen. Las cam vreo 10 min ca bucatelele de pine sa absoarbe toata zeama,dupa care pin crema de naut si amestec bine, se va primi aproape ca o crema.

- intre timp se prajeste carnea tocata mascat in ulei pina cind se rumeneste foarte bine,se pune o lingurita de chimen si se sareaza dupa gust, dupa dorinta puteti s-o tineti ceva extra timp sa devina putin uscata,scot carnea, dar las putin ulei in care sa prajit carnea pentru a praji migdalele, le prajesc pana se auresc.

- peste masa cremoasa groasa obtinuta din painea libaneza si crema de naut pun si boabele de naut,deasupra carnea prajita bine.Se presoara migdalele prajite si la urma se presara cu mujdeiul din usturoi si patrunjel pregatit mai devreme.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fattah din naut sau fattah al hommos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Curcan la tava,cu ciuperci umplute

Curcan la tava,cu ciuperci umplute

Spalam si curatam medalioanele de curcan,le punem intr-o tava yena,asezonam cu boia de ardei dulce

9 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

    Am mancat asa ceva in Liban... mmmmmm mancarea aceasta este foarte gustoasa! Cred ca as putea manca in fiecare zi :-)

  • lailaobaid

    lailaobaid (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Va multumesc pentru aprecieri si sper ca so incercati dar fara regrete!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    O reteta foarte interesanta pentru noi romanii.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Delicioasa si super elegant prezentata!***** Felicitari! Este o reteta foarte gustoasa si fina pe care o recomand tuturor celor care vor sa se familiarizeze cu bucataria araba.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      O reteta interesanta si buna.*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Cred ca este foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - 300gr carne de vita tocata mascat
  • - 400gr crema din naut (crema de homus)
  • - 400gr boabe de naut (hommos boabe)
  • - 5 tarte paine libaneza
  • - 200gr ulei de masline (orice tip de ulei aveti)
  • - 50-100gr migdale
  • - 500ml din zeama nautului
  • - 2lingurite chimen
  • - o capatana de usturoi
  • - o cana plina de patrunjel
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Lucia (Chef de cuisine)

Am mancat asa ceva in Liban... mmmmmm mancarea aceasta este foarte gustoasa! Cred ca as putea manca in fiecare zi :-)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Creier pane