autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Fatteh cu pui

   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
piept de pui bucatele, piine arabeasca (lipie), tahina (ulei de susan), 500 gr. iaurt, usturoi(praf), boia de ardei iute, condimente pt. pui, lamiie, 2-3 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

87 voturi

Mod de preparare

Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan)(se gaseste in supermarketurile cu specific arabesc), cu praf de usturoi si lamiie dupa gust.
Se asaza piinea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se aseaza sosul. Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline citeva secunde si apoi se toarna peste compozitia din platou
Daca ti-a placut reteta noastra "Fatteh cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fatteh-Pui cu orez in iaurt usturoiat pe pat de lipie

Fatteh-Pui cu orez in iaurt usturoiat pe pat de lipie

1.Puiul de spala si se pune la fiert intreg,cu tot cu pielita ca sa se lase un pic de grasime in

11 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

Se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza. Separat, intr-o tigaie

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Laura Maria (Bucatar sef):

    Am pregatit aceasta reteta de multe ori. Este delicioasa si creaza senzatie atunci cand e servita invitatilor... ;) Nu am gasit inca pe nimeni sa nu-i placa...

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    E foarte bun cu carne de pui fiarta deoarece sosul contine ulei,iar deasupra se se pune boia prajita in ulei.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Si se foloseste si orez fiert.....

  • Fara foto

    ANCA ANDREI (Bucatar sef) , 11 aprilie 2009

    Nu cred ca puiul se pune asa fiert ..poate ca mai de graba se prajesc si bucatile de pui dupa ce au fost fierte ...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

87 voturi

Ingrediente

  • piept de pui bucatele
  • piine arabeasca (lipie)
  • tahina (ulei de susan)
  • 500 gr. iaurt
  • usturoi(praf)
  • boia de ardei iute
  • condimente pt. pui
  • lamiie
  • 2-3 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

E foarte bun cu carne de pui fiarta deoarece sosul contine ulei,iar deasupra se se pune boia prajita in ulei.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj