Carnea se condimenteazã cu sare groasã, piper,praf de usturoi, si se lasã la rece câteva ore.
Se pune intr-o oalã de lut cu capac, carnea, cârnati tãiati felii grosute (am renuntat la sângerte, nu mâncãm cu sânge...).
Se lasã la prãjit fãrã a mai adãuga ulei.
Când s-a prãjit,se aruncã din uleiul lãsat de carne...se pãstrazã foarte putin.
Se adaugã favas(am folosit congelate), boia, amestecã bine si toarnã 1 pahar mare de apã, chiar 2 dacã este nevoie...
Se pune capac si se lasã sã scadã, la sfârsit se pune usturoi verde tocat (eu nu am avut:((nici nu gãsesc in comert usturoi verde:((am pus coriandru tocat, aici se numeste "coentros".
Se serveste cu salatã verde de obicei, eu am fãcut salatã cu rosii cherry....
Sunt persoane care aici pun si rosii, ceapã, usturoi tocat, vin, la preparare...fiecare dupã plac.Sper sã vã placã.
Poftã bunã!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii