Favas á Algarvia

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Favas  á Algarvia

Ingrediente

  • Bobul(Vicia Faba)în românã,favas sau feijão de lima (Phaseolus lunatus)în portughezã,lima bean sau butter bean, in englezã...
  • Aceste favas, sunt de multe ori asociate cu o mâncare traditionalã a nativilor americanii,care combinau favas cu porumb dulce si se numea "succatash"...dar, aceste favas sunt originale din Peru, America de Sud.
  • In Portugalia sunt foarte apreciate.
  • Este prima oarã când le fac acasã, le-am pregãtit in modul cel mai simplu, asa cum se preparã traditional aici in Sud:)
  • Pt. 2 persoane:
  • 400 gr. favas boabe
  • cca.500 gr. carne de porc tip:coastitã, piept, oase...
  • 100 gr. cârnat rosu
  • 100 gr. morcela (sângerete)
  • piper, sare, praf de usturoi
  • 1 pahar mare de apã
  • boia dulce
  • usturoi verde
  • salatã verde
  • coriandru proaspãt

Mod de preparare

Carnea se condimenteazã cu sare groasã, piper,praf de usturoi, si se lasã la rece câteva ore.

Se pune intr-o oalã de lut cu capac, carnea, cârnati tãiati felii grosute (am renuntat la sângerte, nu mâncãm cu sânge...).

Se lasã la prãjit fãrã a mai adãuga ulei.

Când s-a prãjit,se aruncã din uleiul lãsat de carne...se pãstrazã foarte putin.

Se adaugã favas(am folosit congelate), boia, amestecã bine si toarnã 1 pahar mare de apã, chiar 2 dacã este nevoie...

Se pune capac si se lasã sã scadã, la sfârsit se pune usturoi verde tocat (eu nu am avut:((nici nu gãsesc in comert usturoi verde:((am pus coriandru tocat, aici se numeste "coentros".

Se serveste cu salatã verde de obicei, eu am fãcut salatã cu rosii cherry....

Sunt persoane care aici pun si rosii, ceapã, usturoi tocat, vin, la preparare...fiecare dupã plac.Sper sã vã placã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise