autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Favas á Algarvia

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Ingrediente
Bobul(Vicia Faba)în românã,favas sau feijão de lima (Phaseolus lunatus)în portughezã,lima bean sau butter bean, in englezã..., Aceste favas, sunt de multe ori asociate cu o mâncare traditionalã a nativilor americanii,care combinau favas cu porumb dulce si se numea "succatash"...dar, aceste favas sunt originale din Peru, America de Sud., In Portugalia sunt foarte apreciate., Este prima oarã când le fac acasã, le-am pregãtit in modul cel mai simplu, asa cum se preparã traditional aici in Sud:), Pt. 2 persoane:, 400 gr. favas boabe, cca.500 gr. carne de porc tip:coastitã, piept, oase..., 100 gr. cârnat rosu, 100 gr. morcela (sângerete), piper, sare, praf de usturoi, 1 pahar mare de apã, boia dulce, usturoi verde, salatã verde, coriandru proaspãt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea se condimenteazã cu sare groasã, piper,praf de usturoi, si se lasã la rece câteva ore.
Se pune intr-o oalã de lut cu capac, carnea, cârnati tãiati felii grosute (am renuntat la sângerte, nu mâncãm cu sânge...).
Se lasã la prãjit fãrã a mai adãuga ulei.
Când s-a prãjit,se aruncã din uleiul lãsat de carne...se pãstrazã foarte putin.
Se adaugã favas(am folosit congelate), boia, amestecã bine si toarnã 1 pahar mare de apã, chiar 2 dacã este nevoie...
Se pune capac si se lasã sã scadã, la sfârsit se pune usturoi verde tocat (eu nu am avut:((nici nu gãsesc in comert usturoi verde:((am pus coriandru tocat, aici se numeste "coentros".
Se serveste cu salatã verde de obicei, eu am fãcut salatã cu rosii cherry....
Sunt persoane care aici pun si rosii, ceapã, usturoi tocat, vin, la preparare...fiecare dupã plac.Sper sã vã placã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Favas á Algarvia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
File de berbecut cu gogosele de cartofi (Miroase a ...Mai-adu ' )

File de berbecut cu gogosele de cartofi (Miroase a ...Mai-adu ' )

Fileul de berbecut se spala, de taie feliute de cca 3 cm grosime, se pipereaza si se sareaza. Cartofii

6 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

15 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Foarte aromata si interesanta reteta!***** Este vorba de bobul romanesc; in tarile arabe se foloseste atat ca pastai verzi cat si semintele si verzi si uscate: se face un fel de piureu, i se spune "full" ( l.araba); de asemenea cu bob uscat se face si "maglubeh";este foarte gustoasa, deoarece aceste boabe sunt foarte aromate.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Vã multumesc:) Am cãutat ieri pe net, denumirea in românã din limba latinã, dar nu am gãsit...am vorbit acasã si m-am lãmurit:) In românã este vorba de bob (Vicia Faba),în Portugalia sunt un alt fel de soi (Phasolus lunatus):)

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Interesanta reteta ta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Cred ca este foarte buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Este cu siguranta delicioasa,,..............ai scris la inceput cam mult in portugheza, :). Felicitari de reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      O reteta interesanta si in plus arata bine...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Pare foarte buna! Nici eu nu mananc sangerete.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      O masa delicioasa ! foarte satioasa. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Bobul(Vicia Faba)în românã,favas sau feijão de lima (Phaseolus lunatus)în portughezã,lima bean sau butter bean
  • in englezã...
  • Aceste favas
  • sunt de multe ori asociate cu o mâncare traditionalã a nativilor americanii,care combinau favas cu porumb dulce si se numea "succatash"...dar
  • aceste favas sunt originale din Peru
  • America de Sud.
  • In Portugalia sunt foarte apreciate.
  • Este prima oarã când le fac acasã
  • le-am pregãtit in modul cel mai simplu
  • asa cum se preparã traditional aici in Sud:)
  • Pt. 2 persoane:
  • 400 gr. favas boabe
  • cca.500 gr. carne de porc tip:coastitã
  • piept
  • oase...
  • 100 gr. cârnat rosu
  • 100 gr. morcela (sângerete)
  • piper
  • sare
  • praf de usturoi
  • 1 pahar mare de apã
  • boia dulce
  • usturoi verde
  • salatã verde
  • coriandru proaspãt

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si interesanta reteta!***** Este vorba de bobul romanesc; in tarile arabe se foloseste atat ca pastai verzi cat si semintele si verzi si uscate: se face un fel de piureu, i se spune "full" ( l.araba); de asemenea cu bob uscat se face si "maglubeh";este foarte gustoasa, deoarece aceste boabe sunt foarte aromate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie