Fazan cu chimen

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • fazan
  • 200 ml vin rosu
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • chimen
  • morcovi
  • ceapa
  • praz
  • 2-3 catei usturoi
  • 2-3 frunze dafin
  • rozmarin
  • busuioc
  • 1 pahar ulei delikat

Mod de preparare

Fezandarea dureaza 3 zile si consta in curatarea de intestine fara a fi jumulit de pene, uscarea interioara cu faina de malai, taratze sau pesmet, urmand a fi atarnat in aer liber (preferabil cat mai rece) timp de 2-3 zile. pentru a vedea daca fezandarea a reusit,se jumulesc cateva pene din jurul gatului sau din varful aripii. Daca acestea se desprind usor,inseamna ca totul a fost facut “ca la carte” fazanul se jumuleste de pene, se parleste de cotoarele ramase dar avand grija sa nu se basice pielea foarte tare se clateste cu vin atat in interior cat si in exterior dar fara a fi lasat in bait inainte de a fi bagat direct in cuptor,ramane la alegerea dumneavoastra daca doriti sa fierbeti fazanul mai intai se introduce in cuptor pe o tava cu piper si sare, boia de ardei si chimen, aranjata cu legumele taiate rondele sau cubulete (morcovi, ceapa, praz, usturoi), se adauga frunzele de dafin, rozmarin sau busuioc fiind scaldate in vinul rosu si in ulei sau untura (in functie de gust) se lasa in cuptor1 ora si 30 la o temperature de 180 gr C si se stropeste friptura din cand in cand pentru a nu se usca se scoate din cuptor cand acesta capata o culoare galben-brun, fiind usor crocant se serveste cu piure de cartofi stropit cu sosul lasat in tava

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise