Fezandarea dureaza 3 zile si consta in curatarea de intestine fara a fi jumulit de pene, uscarea interioara cu faina de malai, taratze sau pesmet, urmand a fi atarnat in aer liber (preferabil cat mai rece) timp de 2-3 zile. pentru a vedea daca fezandarea a reusit,se jumulesc cateva pene din jurul gatului sau din varful aripii. Daca acestea se desprind usor,inseamna ca totul a fost facut “ca la carte” fazanul se jumuleste de pene, se parleste de cotoarele ramase dar avand grija sa nu se basice pielea foarte tare se clateste cu vin atat in interior cat si in exterior dar fara a fi lasat in bait inainte de a fi bagat direct in cuptor,ramane la alegerea dumneavoastra daca doriti sa fierbeti fazanul mai intai se introduce in cuptor pe o tava cu piper si sare, boia de ardei si chimen, aranjata cu legumele taiate rondele sau cubulete (morcovi, ceapa, praz, usturoi), se adauga frunzele de dafin, rozmarin sau busuioc fiind scaldate in vinul rosu si in ulei sau untura (in functie de gust) se lasa in cuptor1 ora si 30 la o temperature de 180 gr C si se stropeste friptura din cand in cand pentru a nu se usca se scoate din cuptor cand acesta capata o culoare galben-brun, fiind usor crocant se serveste cu piure de cartofi stropit cu sosul lasat in tava

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii