autor:

flori de piatra

» » Fripturi

Fazan la tava

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
1-2 fazani,, 5-6 catei de usturoi, , condimete pentru pui sau sare si piper, , cimbru, , 1 cescuta de ulei,, 1 pahar de vin.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Fazanii se fezandeaza in pene 2-3 zile, apoi se curata si se spala bine. Se portioneaza, se condimenteaza dupa preferinta si se pun in tava cu putina apa si ulei. (Eu i-am pus initial in oala sub presiune, apoi i-am scos si i-am asezat in tava pentru a reduce timpul de pregatire).

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se mai ung cu zeama din tava, apoi se pune usturoiul, cimbrul si vinul. Se intoarce o singura data si se lasa sa-si formeze o crusta.

Se serveste alturi de diverse garnituri si salate sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de porc cu sos de vin

Cotlet de porc cu sos de vin

Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se aseaza intr-un

2 voturi    5 comentarii
15 min
Fripturi
Muschiulet de porc impletit cu carnati

Muschiulet de porc impletit cu carnati

Cei doi muschiuleti i-am pus la marinat pentru cateva ore într-un amestec de vin alb cu usturoi

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Un deliciu ...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Un deliciu.Nu am mai mancat de mult fazan.Pe la noi nu am vazut.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Delicios....arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Adevarat dezmat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

13 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Iepure la tava