autor:

kok miori

» » Aperitive

Felii de vinata umplute cu carne in sos de thina

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Ingrediente
2vinete lungi, ulei ptr prajit vinetele, , ptr umplutura, 2-3 linguri de ulei, 1ceapa taiata marunt, 1/2 kg de carne macinata combinata(de vita cu curcan sau pasare), 3-4 usturoi pisati, 4-5 linguri frunze de patrunjel tocat marunt, 2 oua batute, sare piper la gust, 1-2 linguri de pesmet, , ptr sos, 1pahar de thina prelucrat dupa indicatile de pe ambalaj si condimentat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intii pregatim umplutura
Prajim putin ceapa dupa care amestecam intr-un bol ceapa cu carnea,usturoi,sare, piper ouale batute si pesmet.Amestecam totul bine si lasam 30 de minute la frigider.
Vinetele ramin cu coaja si se taie de-a lungul in felii de 1/2 de cm.Se prajesc feliile de vinata in ulei pina devin aurii si le scoatem pe hirtie absorbanta si presaram putina sare pe ele ptr gust.(cine nu le vrea prajite le poate unge cu putin ulei si de fript pe gratar pina sint moi si aurii.
Carnea se scoate din frigider si se fac forme ca de mici care se prajesc in ulei cald.Se scot pe hirtie absorbanta .Se ruleaza fiecare mic intr-o felie de vinata ,se aseaza pe un platou una linga alta si se toarna thina pe deasupra.Este foarte gustos si aspectos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de vinata umplute cu carne in sos de thina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Briose cu cascaval, carnati afumati si gogosari murati

Briose cu cascaval, carnati afumati si gogosari murati

Intr-un castron amestecam iaurtul, ouale, uleiul, sarea si cascavalul ras. Separat amestecam faina

8 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de pui

Rulada de pui

Se taie legumele in cubulete si se dau deoparte. Puiul se spala, se taie in cubulete mici. Se caleste

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Este minunat ca aperitiv sau ca prima portie la o masa festiva si nu este complicata.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2vinete lungi
  • ulei ptr prajit vinetele
  • ptr umplutura
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1ceapa taiata marunt
  • 1/2 kg de carne macinata combinata(de vita cu curcan sau pasare)
  • 3-4 usturoi pisati
  • 4-5 linguri frunze de patrunjel tocat marunt
  • 2 oua batute
  • sare piper la gust
  • 1-2 linguri de pesmet
  • ptr sos
  • 1pahar de thina prelucrat dupa indicatile de pe ambalaj si condimentat.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Este minunat ca aperitiv sau ca prima portie la o masa festiva si nu este complicata.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort aperitiv