Se fierb pastele fettucine in apa cu sare si putin ulei; intotdeauna se lasa 5 minute mai mult decat este indicat pe pachet, deoarece italienii la prefera mai crude .
Intr-o cratita antiaderenta se pune untul la topit.
Se adauga frisca, sarea si piperul si se amesteca pana incepe sa fiarba.
Se fierb apoi la foc mic cca 5 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.
La ultimele clocote se adauga cateva frunze de busuioc verzi sau uscate.
Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras.
Se strecoara pastele , se adauga la sos si se amesteca bine.
Se pun pe un platou si se presara cu branza Cheddar rasa si cateva frunze de busuioc.
Crevetii se prajesc potrivit intructiunilor de pe pachet.
Se servesc imediat calde.
Pofta buna!
Numele acestei mancari vine de la italianul Alfredo della Scrofa, propietarul unui restaurant la Roma la inceputul secolului trecut( 1914).Restaurantul exista in Roma pana in zilele noastre.
Incepand din 1977 , data deschiderii primului restaurant “Alfredo” la New York, un lant de restaurante cu acelasi nume exista in Statele Unite.
In Italia este cunoscuta sub numele de “Pasta al burro” (cu unt) sau “Pasta in bianco” ( in alb).
De asemenea numele branzei folosita la prepararea sosului este Parmigiano-Reggiano; parmesan este traducerea in limba franceza.
Daca se prefera sosul mai gros se poate adauga putina faina si ulei de masline.
Bucataria americana a adaugat si alte ingredient la prepararea acestei mancari:broccoli,patrunjel,usturoi,creveti si pui.
Majoritatea turistilor asociaza aceasta mancare cu orasul Roma.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii