Fettucine Alfredo cu creveti

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Fettucine Alfredo cu creveti

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -250 gm paste fettucine
  • -2 linguri de unt nesarat
  • -1 cana de frisca lichida
  • -1/2lingurita de sare
  • -1/4lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2cana branza Parmigiano-Reggiano (Parmezan )rasa
  • -4 linguri de branza Cheddar rasa( optional)
  • -250 gm creveti
  • -frunze de busuioc

Mod de preparare

Se fierb pastele fettucine in apa cu sare si putin ulei; intotdeauna se lasa 5 minute mai mult decat este indicat pe pachet, deoarece italienii la prefera mai crude .

Intr-o cratita antiaderenta se pune untul la topit.

Se adauga frisca, sarea si piperul si se amesteca pana incepe sa fiarba.

Se fierb apoi la foc mic cca 5 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.

La ultimele clocote se adauga cateva frunze de busuioc verzi sau uscate.

Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras.

Se strecoara pastele , se adauga la sos si se amesteca bine.

Se pun pe un platou si se presara cu branza Cheddar rasa si cateva frunze de busuioc.

Crevetii se prajesc potrivit intructiunilor de pe pachet.

Se servesc imediat calde.

Pofta buna!

Numele acestei mancari vine de la italianul Alfredo della Scrofa, propietarul unui restaurant la Roma la inceputul secolului trecut( 1914).Restaurantul exista in Roma pana in zilele noastre.

Incepand din 1977 , data deschiderii primului restaurant “Alfredo” la New York, un lant de restaurante cu acelasi nume exista in Statele Unite.

In Italia este cunoscuta sub numele de “Pasta al burro” (cu unt) sau “Pasta in bianco” ( in alb).

De asemenea numele branzei folosita la prepararea sosului este Parmigiano-Reggiano; parmesan este traducerea in limba franceza.

Daca se prefera sosul mai gros se poate adauga putina faina si ulei de masline.

Bucataria americana a adaugat si alte ingredient la prepararea acestei mancari:broccoli,patrunjel,usturoi,creveti si pui.

Majoritatea turistilor asociaza aceasta mancare cu orasul Roma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor