autor:

Mihaela11

» » Paste si pizza

Fettucine Alfredo cu creveti

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -250 gm paste fettucine, -2 linguri de unt nesarat, -1 cana de frisca lichida, -1/2lingurita de sare, -1/4lingurita piper proaspat macinat, -1/2cana branza Parmigiano-Reggiano (Parmezan )rasa, -4 linguri de branza Cheddar rasa( optional), -250 gm creveti, -frunze de busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

13 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele fettucine in apa cu sare si putin ulei; intotdeauna se lasa 5 minute mai mult decat este indicat pe pachet, deoarece italienii la prefera mai crude .
Intr-o cratita antiaderenta se pune untul la topit.
Se adauga frisca, sarea si piperul si se amesteca pana incepe sa fiarba.
Se fierb apoi la foc mic cca 5 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.
La ultimele clocote se adauga cateva frunze de busuioc verzi sau uscate.
Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras.
Se strecoara pastele , se adauga la sos si se amesteca bine.
Se pun pe un platou si se presara cu branza Cheddar rasa si cateva frunze de busuioc.
Crevetii se prajesc potrivit intructiunilor de pe pachet.
Se servesc imediat calde.
Pofta buna!
Numele acestei mancari vine de la italianul Alfredo della Scrofa, propietarul unui restaurant la Roma la inceputul secolului trecut( 1914).Restaurantul exista in Roma pana in zilele noastre.
Incepand din 1977 , data deschiderii primului restaurant “Alfredo” la New York, un lant de restaurante cu acelasi nume exista in Statele Unite.
In Italia este cunoscuta sub numele de “Pasta al burro” (cu unt) sau “Pasta in bianco” ( in alb).
De asemenea numele branzei folosita la prepararea sosului este Parmigiano-Reggiano; parmesan este traducerea in limba franceza.
Daca se prefera sosul mai gros se poate adauga putina faina si ulei de masline.
Bucataria americana a adaugat si alte ingredient la prepararea acestei mancari:broccoli,patrunjel,usturoi,creveti si pui.
Majoritatea turistilor asociaza aceasta mancare cu orasul Roma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fettucine Alfredo cu creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste radiatori

Paste radiatori

Am fiert pastele in apa clocotita pentru 5 minute si le-am clatit cu apa rece. Apoi le-am transferat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu carnaciori

Pizza cu carnaciori

Se taie carnaciorii feliute subtiri. Maslinelor li se scot samburii si se taie rondele. Coca se intinde

17 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Arata super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Arata tare bine si cred ca este la fel de gustoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Delicios!!!nouã ne place mult cu fructe de mare:)) Prezentarea de zile mari*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      O mincare exceptionala,ai prezentat f,frumos;si explicatiile cu originea retetei sint f.de folos ! Si eu fac,asemanator,dar cu carne de pui.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Tare gustos trebuie sa fie preparatul final ,iar prezentarea este de nota 10...Am salvat reteta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Foarte frumos, punctaj maxim!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Delicios ! preparatul si frumos prezentat *****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

13 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -250 gm paste fettucine
  • -2 linguri de unt nesarat
  • -1 cana de frisca lichida
  • -1/2lingurita de sare
  • -1/4lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2cana branza Parmigiano-Reggiano (Parmezan )rasa
  • -4 linguri de branza Cheddar rasa( optional)
  • -250 gm creveti
  • -frunze de busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza de vara