Ficat de gasca prajit in untura de gasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ficat de gasca.
  • 150 g untura de gasca.
  • sare, boabe de piper,vegeta fara sare.
  • 1 ceapa medie.
  • 100 ml de vin alb.
  • 1 lingura de paprika.
  • 1-2 ardei verzi.
  • rosii.

Mod de preparare

Se pune ficatul de gasca in lapte o ora. Incingeti untura de gasca si rumeniti ficatul dupa ce l-ati sarat, apoi adaugati boabele de piper si ceapa tocata julien. Cand ceapa s-a rumenit adaugati o mica cantitate de vin si un pic de apa.Acoperiti oala si lasati sa fiarba innabusit,daca este necesar mai adaugati vin.Cand ficatul este facut, puneti in cuptorul incins la temperatura medie.In timp ce se rumeneste , ungeti-l periodic cu zeama lasata si rasuciti mereu, de pe o parte pe cealalta parte, pana se va intrepatrunde bine ficatul(atentie sa nu se usuce).Puneti ficatul la rece pana se raceste bine de tot.Apoi se taie felii cu un cutit foarte ascutit, care se baga in apa fierbinte inainte de a-l taia, ca sa alunece mai bine.Folositi inele de ceapa ca o decoratie a feliilor de ficat.Incingeti untura ramasa, adaugati paprika si scurgeti peste feliile de ficat.Decorati farfuria cu felii de ardei si rosii si se serveste cu cartofi natur.

Multa persoane prefera ficatul cu usturoi. De aceea este mai practic sa serviti felii de paine prajita cu catei de usturoi alaturi, pentru cei care doresc sa poata sa-si frece feliile de paine cu usturoi. Se spune ca, ce ramane in tigaie este considerata o baza foarte gustoasa pentru sandwichuri. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise