autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Ficat de gasca prajit in untura de gasca

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg ficat de gasca., 150 g untura de gasca., sare, boabe de piper, fara sare., 1 ceapa medie., 100 ml de vin alb., 1 lingura de paprika., 1-2 ardei verzi., rosii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se pune ficatul de gasca in lapte o ora. Incingeti untura de gasca si rumeniti ficatul dupa ce l-ati sarat, apoi adaugati boabele de piper si ceapa tocata julien. Cand ceapa s-a rumenit adaugati o mica cantitate de vin si un pic de apa.Acoperiti oala si lasati sa fiarba innabusit,daca este necesar mai adaugati vin.Cand ficatul este facut, puneti in cuptorul incins la temperatura medie.In timp ce se rumeneste , ungeti-l periodic cu zeama lasata si rasuciti mereu, de pe o parte pe cealalta parte, pana se va intrepatrunde bine ficatul(atentie sa nu se usuce).Puneti ficatul la rece pana se raceste bine de tot.Apoi se taie felii cu un cutit foarte ascutit, care se baga in apa fierbinte inainte de a-l taia, ca sa alunece mai bine.Folositi inele de ceapa ca o decoratie a feliilor de ficat.Incingeti untura ramasa, adaugati paprika si scurgeti peste feliile de ficat.Decorati farfuria cu felii de ardei si rosii si se serveste cu cartofi natur.

Multa persoane prefera ficatul cu usturoi. De aceea este mai practic sa serviti felii de paine prajita cu catei de usturoi alaturi, pentru cei care doresc sa poata sa-si frece feliile de paine cu usturoi. Se spune ca, ce ramane in tigaie este considerata o baza foarte gustoasa pentru sandwichuri. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de gasca prajit in untura de gasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

• Carnea de vitel se taie in asa fel incat sa ramana cam de 1 cm grosime, se bate cu un tocator

106 voturi    10 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Rulada de curcan

Rulada de curcan

Pieptul de curcan se subtiaza astfel incat sa aibe grosimea de aproximativ 1.5 cm. Se sareaza pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ficat de gasca.
  • 150 g untura de gasca.
  • sare
  • boabe de piper, fara sare.
  • 1 ceapa medie.
  • 100 ml de vin alb.
  • 1 lingura de paprika.
  • 1-2 ardei verzi.
  • rosii.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Barcute inamorate Barcute inamorate

Se spala,se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete apoi se taie ,pe lung,in 2 jumatati egale.Se indepartea miezul cu samburi,ajutandu-ne

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul oprind numai frunzele sanatoase apoi se spala in mai multe ape reci.Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Perisoare cu sos de usuroi