autor:

Fara foto

» » Fripturi

Ficat fragezit in lapte cu usturoi

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
Ficat de porc (de vita, vitel ), lapte cca 400 ml, 4 catei de usturoi, sare, piper, si ptr. garnitura cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se ia o bucata de ficat de porc (la fel de bine se poate folosi si de vitel, vita,..) si lobii ficatului se taie in felii potrivite nici prea groase nici prea subtiri.

Se cresteaza un pic cu un cutit. Intr-un vas zdrobim 3 -4 catei usturoi si punem lapte cca. 300 ml lapte rece si il amestecam cu o lingura bine. Asezam bucatile de ficat in acest amestec si acoperit il lasam la frigider de la o zi la alta.(se poate tine si mai putin cca 3- 4 ore). Daca laptele nu acopera bucatile de ficat se mai poate adauga lapte. In acest fel ficatul se fragezeste si la prajit nu se intareste.

Dupa ce a stat cateva ceasuri bune la fragezit se pune la prajit, pe gratar , sau in tigaia de teflon dar fara sa ungeti sau sa puneti ulei ptr. prajit.

In farfurie bucatile de ficat se sareaza si se pipereaza dupa gust .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat fragezit in lapte cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
flamenquines

flamenquines

Cu ciocaneluL batem bine muschiuleti pana devin subtirei.Tocam marunt usturoiul ,punem deasupra patrunjelul

21 voturi    10 comentarii
1h
Fripturi
MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste

5 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada din muschi de porc