autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Ficatei cu sos rece si cartofi noi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
600 g ficatei de pui, 700 g cartofi noi, 1 ceapa rosie, 1 ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel verde, 2 lingurite ulei, 200 ml smantana, 2 linguri maioneza facuta in casa( 1 ou+70 ml ulei+1/2 lingurita mustar), 100 ml iaurt light, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita pulbere de usturoi, 1/2 castravete verde, 2-3 fire marar verde, sare

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam bine ficateii , ii spalam si ii punem sa se stoarca bine intr-o strecuratoare.
Curatam cartofii ii spalam apoi ii stergem cu un prosop si ii taiem apoi felii subtiri.
Patrunjelul verde il tocam marunt.
Intr-o cratita Delimano punem doi-trei stopi de ulei si acoperim fundul vasului cu un strat de patrunjel tocat.Asezam apoi rondelele de cartofi sarate in vas, punand deasupra alt patrunjel tocat. Acoperim vasul si il...uitam cam 10-15 minute , la foc mic pe aragaz.Apoi amestecam cartofii sa se faca toti cu patrunjel, gustam si daca mai este nevoie adaugam sare si patrunjel.Ii mai....uitam 10 minute pe foc si apoi ii punem deoparte ca sunt gata.
Ceapa curatata si taiata julien o punem intr-o tigaita Delimano( fara ulei) pina devine sticloasa.Din cand in cand mai invartim in ea.Cand e gata si ceapa, o lasam deoparte.
Preparam maioneza pe care o amestecam cu smantana, o lingurita mustar, pulberea de usturoi, iaurtul si sarea.
Castravetele curatat il dam prin presa de usturoi si adaugam si mararul verde tocat.Sosul este gata.
Ficateii bine scursi ii punem intr-o craticioara Delimano ci 2-3 picuru de ulei.Ii lasam la foc mic 5 minute sa se caleasca pe o partea apoi ii intoarcem pe cealalta parte tot 5 minute pina sunt rumeni.
Servim ficateii pusi pe o farfurie alaturi de cartofii cu patrunjel.Peste ficatei punem soteul de ceapa si un polonic mic cu sos.
Pofta mare !

Aici gasiti mai multe poze, daca doriti :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/ficatei-cu-sos-rece-si-cartofi-noi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu sos rece si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura asortata (pasare, porc)

Friptura asortata (pasare, porc)

Pt ca cele 2 pulpe erau cam mari le-am portionat, obtinand 2 pulpe superioare si 2 inferioare. Costita

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Peste aromatizat

Peste aromatizat

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3.

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Excelent !!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    O bunatate yumi,yumi... *****

  • Angel Gabriel Lungu

    Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Super, si eu am facut azi ficatei :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Hmm,ce bunatate...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Ti-am folosit indicatiile pentru sosul alb, l-am folosit la friptura de pui la tava, mersi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 600 g ficatei de pui
  • 700 g cartofi noi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 lingurite ulei
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri maioneza facuta in casa( 1 ou+70 ml ulei+1/2 lingurita mustar)
  • 100 ml iaurt light
  • 1 lingura mustar
  • 1/2 lingurita pulbere de usturoi
  • 1/2 castravete verde
  • 2-3 fire marar verde
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

233 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Excelent !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel