Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie.
Intre timp pune la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, scurge-i de apa si paseaza-i.Adauga la cartofi laptele, untul, miezul de usturoi si sare de mare dupa gust.Mixeaza toul pana la omogenizare.
Pentru ficatei, incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline piperat. Amesteca intr-un vas faina cu sare de mare cu ierburi aromate.Da ficateii de pui prin acest amestec apoi prajeste-i pe toate partile.Ia ficateii din tigaie si pune-i deoparte.Pentru sos, pune intr-o cratita pe foc potrivit, vinul rosu cu supa de pui si praful de rozmarin si lasa-le sa dea intr-un clocot.Adauga apoi, amestecand, amidonul dizolvat. Lasa sosul pe foc, amestecand des pana cand se va ingrosa.Adauga apoi ficateii si lasa-i sa fiarba 2-3 minute in sos pentru a se reincalzi.
Serveste ficateii de pui cu sos, piureul de cartofi cu usturoi si optional frunze de salate.
http://lauradfood2.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii