autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
Pentru cartofi, 1 capatana de usturoi, 1 kg cartofi fainosi, decojiti si taiati cubulete, 200 ml lapte fierbinte, 50 gr unt, sare de mare, , Pentru ficatei si sos, 2 linguri ulei de masline piperat, 400 gr ficatei de pui, spalati, 30 gr faina faina, 1-2 lingurite sare de mare cu ierburi aromate, 200 ml vin rosu, 200 ml supa de pui, 1 lingurita praf de rozmarin, 10 gr amidon alimetar dizolvat in 50 ml apa rece, frunze de salata, pentru servire

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie.
Intre timp pune la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, scurge-i de apa si paseaza-i.Adauga la cartofi laptele, untul, miezul de usturoi si sare de mare dupa gust.Mixeaza toul pana la omogenizare.
Pentru ficatei, incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline piperat. Amesteca intr-un vas faina cu sare de mare cu ierburi aromate.Da ficateii de pui prin acest amestec apoi prajeste-i pe toate partile.Ia ficateii din tigaie si pune-i deoparte.Pentru sos, pune intr-o cratita pe foc potrivit, vinul rosu cu supa de pui si praful de rozmarin si lasa-le sa dea intr-un clocot.Adauga apoi, amestecand, amidonul dizolvat. Lasa sosul pe foc, amestecand des pana cand se va ingrosa.Adauga apoi ficateii si lasa-i sa fiarba 2-3 minute in sos pentru a se reincalzi.
Serveste ficateii de pui cu sos, piureul de cartofi cu usturoi si optional frunze de salate.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure combinat de post

Piure combinat de post

Cartofii curatati si spalati se taie cuburi mari si se pun la fiert. Cand sunt aproape fierti se

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu spanac si branza sarata

Tarta cu spanac si branza sarata

Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru cartofi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 kg cartofi fainosi
  • decojiti si taiati cubulete
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 50 gr unt
  • sare de mare
  • Pentru ficatei si sos
  • 2 linguri ulei de masline piperat
  • 400 gr ficatei de pui
  • spalati
  • 30 gr faina faina
  • 1-2 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml supa de pui
  • 1 lingurita praf de rozmarin
  • 10 gr amidon alimetar dizolvat in 50 ml apa rece
  • frunze de salata
  • pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de rata cu legume Piept de rata cu legume

Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rotite din vinete umplute Rotite din vinete umplute

Jumatate de ceasca de cus-cus se opareste cu 3/4 ceasca de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciuperci si baby spanac