autor:

diana paula

» » Prajituri

Figaro

Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
pt blat1: 300gr.faina,200gr.margarina,75gr.zahar,1 praf de copt,2galbenuse de ou,1 lingura de smantana, pt blat2:6 oua,300 gr.nuca,8 linguri de zahar, pt bezea: 2 albuse batute spuma cu 4 linguri de zahar si o linguritza zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

blat 1:se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat ca de paine care se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava peste se aseaza blatul 2:care se face din albusele batute spuma cu zaharul ,cand albusele sunt batute bine se amesteca galbenusele si nuca macinata.Se dau la cuptor pt cca.20 de minute timp in care se bat cele 2 albuse ramase de la blat 1 cu 4 linguri de zahar si linguritza de lamaie se scoate prajitura din cuptor inainte sa fie coapta de tot se intinde spuma si se mai da la cuptor la foc mic pana se usuca bezeaua si prinde o usoara culoare maronie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • pt blat1: 300gr.faina,200gr.margarina,75gr.zahar,1 praf de copt,2galbenuse de ou,1 lingura de smantana
  • pt blat2:6 oua,300 gr.nuca,8 linguri de zahar
  • pt bezea: 2 albuse batute spuma cu 4 linguri de zahar si o linguritza zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de diana paula
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Tort cu crema  fiarta pe aburi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min

28 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

17 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu zmeura si piure de castane