autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Figurine speciale de Paste

Autor: ICE (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ICE (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2010

Ingrediente
100 gr zahar, 3 galbenusuri de ou, , 150 gr unt, , 250 gr faina, , 50 gr nuci macinate, , coaja rasa de la o lamaie, , 1 lingura de rom, , 1 varf cutit de sare, , 3-4 pliculete zahar vanilat, , , , , Ingrediente decor:, , o punga nuca de cocos verde, , bomboane colorate, , cateva jeleuri, , o punga nuca de cocos alb, , un pachet frisca, , 150 ml lapte pentru frisca, , un pliculet intaritor frisca, , cativa covrigei pentru mustati, , o lingurita cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu untul pana devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se lasa 30 minute la rece. Din acest aluat se formeaza niste figurine sub forma de iepurasi, oite si oua. Pentru ca nu am avut forme, am cautat de internet planse de colorat, le-am scos la imprimanta, le-am decupat si asa am facut figurinele pe care o sa le vedeti in poza. Dupa ce le-ati modelat, figurinele se asaza pe o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor pentru 20-25 minute. Dupa ce se racesc se decoreaza.

Iepurasii se imbraca in frisca, apoi se pune nuca de cocos alba la suprafata.

Folositi bomboanele colorate pentru ochi si nasuc, iar mustatile le faceti din covrigei.

Oitele se imbraca si ele in frisca, iar ochii si gura se fac din frisca amestecata cu cacao. Ouale la fel, se pune frisca prima, apoi nuca de cocos si pentru a le \"vopsi\" folositi bomboanele colorate, pe care le asezati una langa alta. Se asaza pe un platou, peste care presarati nuca de cocos verde, pentru a imita iarba. Pofta mare si PASTE FERICIT!
Daca ti-a placut reteta noastra "Figurine speciale de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta de dovleac împletita

Placinta de dovleac împletita

Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam

1 vot    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mac si budinca de vanilie

Tarta cu mac si budinca de vanilie

Pentru blat,se freaca margarina,apoi se pune zaharul ;se mixeaza,f.bine.Apoi,se adauga oul,vanilia

15 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Multumesc Mariana!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte dragut, o bucurie la casele cu copilasi.

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Multumesc! Paste fericit tuturor!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Se merita sa faci macar o data pe an.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 100 gr zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 150 gr unt
  • 250 gr faina
  • 50 gr nuci macinate
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura de rom
  • 1 varf cutit de sare
  • 3-4 pliculete zahar vanilat
  • Ingrediente decor:
  • o punga nuca de cocos verde
  • bomboane colorate
  • cateva jeleuri
  • o punga nuca de cocos alb
  • un pachet frisca
  • 150 ml lapte pentru frisca
  • un pliculet intaritor frisca
  • cativa covrigei pentru mustati
  • o lingurita cacao

Raporteaza reteta

Retete
de ICE
Salata cu sunca si ou

Salata cu sunca si ou

Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau

0 voturi    6 comentarii
20 min
Salate reci
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie si bicarbonatul, apoi se adauga branza

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se pun cartofii la fiet, taiati in felii mari si groase. Intr-o tigaie de teflon caliti ceapa, iar

15 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

ICE (Chef de cuisine)

Multumesc Mariana!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Braduti din biscuiti si ciocolata