autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu peste

File de cod gratinat

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Ingrediente
4 fileuri de cod,, sare,, piper proaspăt măcinat,, 1 ou mare,, 4 linguri lapte,, 4 linguri pesmet,, 4 linguri cașaval ras,, 2 linguri ulei de măsline,, feliuțe de lămâie.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Fileurile de cod se lasă la dezghețat peste noapte în frigider.
Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Într-o castronel batem bine oul cu 4 linguri de lapte.
Se ung fileurile cu amestecul de ou pe ambele părți.
Într-o farfurie mare amestecăm pesmetul cu cașcavalul ras.
Se dau fileurile de cod prin amestecul de pesmet cu cașcaval și se pun într-o tavă tapetată cu hărtie pergament și stropită cu ulei de măsline.
Se dau la cuptor la 200 grade C pentru 30 minute.
La jumătatea timpului se întorc.
Servim cu garnitură de legume și ornăm cu feliuțe de lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod gratinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cris

    Cris (Chef de cuisine):

    Am pregatit in weekend File de cod gratinat si a iesit foarte bun. A coace in tavă tapetată cu hărtie pergament și stropită cu ulei de măsline este o idee minunata pe care o voi aplica si altor preparate. Nici macar nu a fost nevoie sa intorc pestele pentru ca fiind felii subtiri s-au copt in acelasi timp pe ambele parti. Am servit alaturi de peste piure de cartofi si pasta de avocado cu ghimbir si usturoi.

  • 1 comentariu

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Bun si sanatos! Am adaugat reteta la meniul din weekend-ul urmator.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 fileuri de cod,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • 1 ou mare,
  • 4 linguri lapte,
  • 4 linguri pesmet,
  • 4 linguri cașaval ras,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • feliuțe de lămâie.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    7 comentarii
1h
Salate cu peste
Cris

Cris (Chef de cuisine)

Bun si sanatos! Am adaugat reteta la meniul din weekend-ul urmator.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de somn pe pat de legume si sos de smantana