autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

File de pangasius cu buchetele de sparanghel

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
3-5 rosii, 5-6 fileuri de pangasius de marime potrivita, 1 ceasca de vin alb demisec,, , Pentru pasta care se va adauga pe peste:, 150 gr de cascaval, 100 gr de susan, 4 catei de usturoi, sos tomat un pic iute, sare, piper,, 2-3 linguri de pasta de rosii uscate la soare, , 300-350 de grame de sparanghel(aproximativ 3 bucati la un pachetel), 6 felii de prosciuto, 100 gr de unt, , Pentru sosul alb:, 100-150 gr de smantana, 1 ceapa, 1 ceasca de vin alb demisec, 100 gr de blue cheese, 100 gr de nuci, 100 gr unt, sare, piper, ulei, , Décor: frunze de salata verde, lamaie, parmezan

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se unge tava de la aragaz cu putin ulei si se va aseza rosiile taiate rondele in straturi, peste rosii asezam file-urile de peste. Separat se va face o pasta din 150 de gr de cascaval, 100 gr susan, 4 catei de usturoi sos tomat, sare si piper, se mixeaza bine de tot, asezam aceasta pasta peste fileurile de peste, se pune in tava o ceasca de vin alb demisec, se adauga si apa, se imbraca in folie de aluminiu se da la cuptor si se lasa aproximativ 20-25 de minute.

Se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului dupa care se pune la fiert in apa cu sare, se lasa aproximativ 7-10 minute, dupa care se-ncearca daca este facut, daca nu se mai lasa pana cand este fiert, dupa care se scurge si se da in asteptare. Se ia o tigaie in care se va pune 100 gr de unt si se va trage la tigaie sparanghelul, dupa care se va scoate sparanghelul se vor pune 3 bucati in feliile de prosciuto se va forma un buchetel care se va mai trage 2 minute in unt in aceeasi tigaie.

Dupa ce au trecut cele 20-25 de minute, timp necesar pregatirii pestelui scoatem folia de aluminiu sa verificam daca nu este gata se va mai da maximum 5-10 minute la cuptor fara folie de aluminiu.

Va trebui sa servim buchetelele de sparanghel cu un sos alb format din urmatoarele ingrediente: ceapa tocata marunt se caleste in unt , se adauga branza blue cheese, smantana precum si ceasca de vin alb si nucile aproape de sfarsit, sare, piper. Se decoreaza cu salata verde, lamaie si parmezan ca in fotografiile alaturate.
Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu buchetele de sparanghel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap

Plachie de crap

Se taie ceapa solzisori si se caleste la foc mic.Crapul se taie in bucati potrivite. Se aseaza

8 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Novac la cuptor

Novac la cuptor

Se curata un peste de aproxiativ 2Kg,se taie pe burta in doua si se presoara sare si piper.Se pregateste

15 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte gustos si rapid totodata.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    DELICIOS

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Tare gustos...Mi s-a facut o pofta!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 3-5 rosii
  • 5-6 fileuri de pangasius de marime potrivita
  • 1 ceasca de vin alb demisec,
  • Pentru pasta care se va adauga pe peste:
  • 150 gr de cascaval
  • 100 gr de susan
  • 4 catei de usturoi
  • sos tomat un pic iute
  • sare
  • piper,
  • 2-3 linguri de pasta de rosii uscate la soare
  • 300-350 de grame de sparanghel(aproximativ 3 bucati la un pachetel)
  • 6 felii de prosciuto
  • 100 gr de unt
  • Pentru sosul alb:
  • 100-150 gr de smantana
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de vin alb demisec
  • 100 gr de blue cheese
  • 100 gr de nuci
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Décor: frunze de salata verde
  • lamaie
  • parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos si rapid totodata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Scrumbie aromata, pe gratar