Ingrediente
3-5 rosii, 5-6 fileuri de pangasius de marime potrivita, 1 ceasca de vin alb demisec,, , Pentru pasta care se va adauga pe peste:, 150 gr de cascaval, 100 gr de susan, 4 catei de usturoi, sos tomat un pic iute, sare, piper,, 2-3 linguri de pasta de rosii uscate la soare, , 300-350 de grame de sparanghel(aproximativ 3 bucati la un pachetel), 6 felii de prosciuto, 100 gr de unt, , Pentru sosul alb:, 100-150 gr de smantana, 1 ceapa, 1 ceasca de vin alb demisec, 100 gr de blue cheese, 100 gr de nuci, 100 gr unt, sare, piper, ulei, , Décor: frunze de salata verde, lamaie, parmezan
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
5 voturi
Mod de preparare
Se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului dupa care se pune la fiert in apa cu sare, se lasa aproximativ 7-10 minute, dupa care se-ncearca daca este facut, daca nu se mai lasa pana cand este fiert, dupa care se scurge si se da in asteptare. Se ia o tigaie in care se va pune 100 gr de unt si se va trage la tigaie sparanghelul, dupa care se va scoate sparanghelul se vor pune 3 bucati in feliile de prosciuto se va forma un buchetel care se va mai trage 2 minute in unt in aceeasi tigaie.
Dupa ce au trecut cele 20-25 de minute, timp necesar pregatirii pestelui scoatem folia de aluminiu sa verificam daca nu este gata se va mai da maximum 5-10 minute la cuptor fara folie de aluminiu.
Va trebui sa servim buchetelele de sparanghel cu un sos alb format din urmatoarele ingrediente: ceapa tocata marunt se caleste in unt , se adauga branza blue cheese, smantana precum si ceasca de vin alb si nucile aproape de sfarsit, sare, piper. Se decoreaza cu salata verde, lamaie si parmezan ca in fotografiile alaturate.
Pofta Buna