autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

File de pastrav pane cu cartofi si rondele de ceapa pane

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2013

Ingrediente
4 buc. file pastrav, 3 oua, o ceapa uscata alba, o ceapa uscata rosie, 6 rosii cherry, 7 cartofi potriviti, 100 ml lapte(se pastreaza cateva linguri pentru peste), sare, piper negru macinat, coriandru macinat, cimbru macinat, boia de ardei dulce, unt, ulei de masline extravirgin, faina, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Pentru gatit am folosit tigaia dry cooker...

Se spala fileurile de peste si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.Se ung cu ulei de masline , se trec prin faina amestecata cu pesmet, prin ou batut , din nou prin amestecul de faina si pesmet.

Se rumenesc pe ambele parti in 3 linguri de ulei de masline si un cubulet de unt.In oul batut adaugam sare, piper macinat, coriandru dupa gust,un praf de boia de ardei dulce si putin lapte...

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele subtiri. In tigaia incinsa se pun 2 linguri ulei de masline si un cubulet de unt.Dupa topirea untului se adauga cartofii, se amesteca usor, se adauga sare, piper macinat ,cimbru , un praf de boia dulce de ardei, se acopera si se lasa la inabusit.


Se bat doua oua cu piper,cimbru, boia dulce de ardei dupa gust.
Cepele se curata de coaja, se spala ,se taie bucati (rondele) intregi mai groase. Se trec prin lapte, se lasa la zvantat , dupa care fiecare bucata intreaga se desface in rondele individuale. Se trec prin amestecul de faina si pesmet, ou batut , din nou prin amestecul de faina si pesmet si se prajesc pe ambele parti in putin ulei de masline. Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie pentru indepartarea surplusului de ulei.

Rosiile spalate si sterse se pun in tigaia incinsa la copt.Peste rosii se presara sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pastrav pane cu cartofi si rondele de ceapa pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)

Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)

Pt.marinatã:Somonul s-au orice alt peste care vã place,se condimenteazã.Se adaugã usturoiul intreg

4 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
ICRE DE PESTE

ICRE DE PESTE

Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc.

144 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

    Va multumesc mult...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

    Bun rau tare!place

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    arata apetisant !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Multumesc mult...

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Super gustos....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Va multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Bun, bunut.....mai ales pentru cei ce prefera pestele.....

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      O prezentare deosebita!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 buc. file pastrav
  • 3 oua
  • o ceapa uscata alba
  • o ceapa uscata rosie
  • 6 rosii cherry
  • 7 cartofi potriviti
  • 100 ml lapte(se pastreaza cateva linguri pentru peste)
  • sare
  • piper negru macinat
  • coriandru macinat
  • cimbru macinat
  • boia de ardei dulce
  • unt
  • ulei de masline extravirgin
  • faina
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA