autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

File de peste prajit in aluat de clatite,cu bere

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
-1 kg de file de peste(neaparat file), -250 g de faina, -300-350 ml de bere, -3 oua mari, -sare si piper, gust, -zeama de lamiie,tot dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Acum vreo 2 saptamini,sotul meu a vazut la Euforia Cuisine,o mincare facuta de Jakob Hausman(asa parca il cheama;e bucatarul, german,care vorbeste romaneste);si a scris reteta.
Dupa citeva zile,am facut-o;e f.simpla si f.gustoasa.
Pestele,dupa ce s-a curatat,se taie feli(un fel de julien de cca 1,5-2/8 cm),se presara cu sare si piper(dupa gust),si se stropeste cu zeama de lamiie.Se lasa asa,pina ce se pregateste aluatul.
Se face un aluat din:oua,faina,sare,piper,zeama de lamiie,bere,asa:intr-un castron se pun ouale;se omogenizeaza(albusul cu galbenusul),apoi,se pune sare,piper si zeama de lamiie,dupa gust;se amesteca,pe urma se pun cca 75-100 ml de bere;se amesteca f.bine,sa nu fie cocoloase.
Apoi,berea ramasa,se adauga de cca 3 ori;de fiecare data,cind se pune bere,se amesteca f. bine,compozitia sa nu aiba cocoloase de loc.
Pestele se da prin faina,apoi,se pune in aluatul facut.Bucatile de peste se prajesc in ulei,adinc,apoi,se pun pe un servetel absorbant.
Se servesc calde sau reci,ca aperitiv sau ca fel principal.
Mie mi-a ramas niste aluat;am pus in el frunze de salata verde si le-am prajit;au iesit f.,f.bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste prajit in aluat de clatite,cu bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Merluciu cu sos de rosii si masline

Merluciu cu sos de rosii si masline

Pestele se spala si se fierbe in putina apa cu sare cu grija sa nu sfarame.Cand pestele este fiert

4 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
File de pangasius pe gratar

File de pangasius pe gratar

M-au speriat o multime de articole ca pangasius este otravitor. Dar si cartofii au fost considerati

11 voturi    7 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    O reteta minunata, cred ca e delicioasa, am gatit si eu friptura cu bere neagra, a fost tare gustoasa.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

    Da cunosc acest gen de a praji pestele se cheama -tampora si iese foarte gustos- in acest stil se pot praji si legume taiate felii sau feucte dupa care le presaram cu zahar pudra.Felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Arata super bine... o minunatie....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Super yummy!!! multumim Camelia:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Un deliciu! Si foarte frumos prezentat

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Interesanta si merita a incercata!*****.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte gustos!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      O idee tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • -1 kg de file de peste(neaparat file)
  • -250 g de faina
  • -300-350 ml de bere
  • -3 oua mari
  • -sare si piper, gust
  • -zeama de lamiie,tot dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O reteta minunata, cred ca e delicioasa, am gatit si eu friptura cu bere neagra, a fost tare gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Croissant nobil