FILE DE PORC IN CRUSTA

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
FILE DE PORC IN CRUSTA

Ingrediente

  • 800g de muschi de porc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 fir de cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 150g de unt
  • 1 lingura de piper boabe

Mod de preparare

Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile si se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi zdrobit si se mai lasa 5 minute.

Se scoate din tigaie si se pune pe o tava si se introduce la cuptor.

Se lasa circa 45 minute, la o temperatura medie , pentru a se fragezi bine, stropindu-l cu sosul din tava.

Pentru crusta- intr-un castron se freaca 150g unt cu un praf de sare pana se face spuma. Se adauga frunzulite de cimbru si rozmarin rupte de pe ramurele, boabele de piper zdrobite grosier si se amesteca bine.

Se unge friptura cu acest amestec si se mai lasa la cuptor inca 10 minute, pentru a se rumeni frumos.

Se serveste cu garnitura preferata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure