autor:

Varadi Silvia

» » Fripturi

FILE DE PORC IN VIN ROSU

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
25g unt, 1 lingura ulei de masline, 2 salote taiate rondele subtiri(se pote folosi si ceapa rosie), 4 fileuri a 130g fiecare(sau pulpa), sare dupa gust, 2 linguri capere, 1 lingurita boabe de piper colorate, 3 linguri vin rosu, 300ml frisca nebatuta(29-35 % grasime,La Dorna)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie mai mare se topeste untul cu uleiul de masline in care se caleste ceapa pana se inmoaie.Se adauga fileurile si se frig pe ambele parti pana s-au rumenit bine.Se adauga caperele,boabele de piper si vinul si se lasa sa fiarba in clocot circa 2 minute.Se da focul mai mic si se toarna amestecand,frisca nebatuta,se aduce la temperatura de fierbere si apoi se lasa la foc mic sa mai fiarba circa 10-15 minute,pana ce carnea s-a patruns bine.Se serveste cu crtofi noi si slata de cruditati.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE PORC IN VIN ROSU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Daca le pui pe amandoua o data si focul este mic, nu sunt probleme.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Suna bine, dar untul si uleiul cum se impaca amandoua in tigaie? Eu stiu ca untul este apos, nu sarn stropi din tigaie? O sa incerc sa fac si eu sa vad ce iese.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 25g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 salote taiate rondele subtiri(se pote folosi si ceapa rosie)
  • 4 fileuri a 130g fiecare(sau pulpa)
  • sare dupa gust
  • 2 linguri capere
  • 1 lingurita boabe de piper colorate
  • 3 linguri vin rosu
  • 300ml frisca nebatuta(29-35 % grasime,La Dorna)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Daca le pui pe amandoua o data si focul este mic, nu sunt probleme.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori