autor:

Varadi Silvia

» » Fripturi

FILE DE PORC IN VIN ROSU

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
25g unt, 1 lingura ulei de masline, 2 salote taiate rondele subtiri(se pote folosi si ceapa rosie), 4 fileuri a 130g fiecare(sau pulpa), sare dupa gust, 2 linguri capere, 1 lingurita boabe de piper colorate, 3 linguri vin rosu, 300ml frisca nebatuta(29-35 % grasime,La Dorna)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie mai mare se topeste untul cu uleiul de masline in care se caleste ceapa pana se inmoaie.Se adauga fileurile si se frig pe ambele parti pana s-au rumenit bine.Se adauga caperele,boabele de piper si vinul si se lasa sa fiarba in clocot circa 2 minute.Se da focul mai mic si se toarna amestecand,frisca nebatuta,se aduce la temperatura de fierbere si apoi se lasa la foc mic sa mai fiarba circa 10-15 minute,pana ce carnea s-a patruns bine.Se serveste cu crtofi noi si slata de cruditati.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE PORC IN VIN ROSU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpa de porc umpluta cu legume imbracata in prapur

Pulpa de porc umpluta cu legume imbracata in prapur

1.Muschiul spalat si zvantat se intinde cu ciocanul de snitele,intr-o felie goasa de cca 1 cm ,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã

4 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Daca le pui pe amandoua o data si focul este mic, nu sunt probleme.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Suna bine, dar untul si uleiul cum se impaca amandoua in tigaie? Eu stiu ca untul este apos, nu sarn stropi din tigaie? O sa incerc sa fac si eu sa vad ce iese.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 25g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 salote taiate rondele subtiri(se pote folosi si ceapa rosie)
  • 4 fileuri a 130g fiecare(sau pulpa)
  • sare dupa gust
  • 2 linguri capere
  • 1 lingurita boabe de piper colorate
  • 3 linguri vin rosu
  • 300ml frisca nebatuta(29-35 % grasime,La Dorna)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Daca le pui pe amandoua o data si focul este mic, nu sunt probleme.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor