autor:

Fara foto

» » Fripturi

File Vienez

Autor: Liliana Feraru (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana Feraru (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
750 g-1 kg carne de porc slaba sau amestecata cu carne de vita,sau cu piept de pasare,150 g franzela,3 oua,100g ceapa, ml de untdelemn,5-6 oua fierte tari,o lingurita cu varf sare(10g),cate un varf de cutit cu piper, si coriandru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori,impreuna cu franzela muiata o clipa in apa rece si stoarsa bine si cu ceapa tocata si calita,2 minute ,cu 2 linguri de untdelemn.La tocatura se adauga ouale crude ,condimentele si sarea.Tocatura se amesteca bine ca sa fie ca o pasta.O tava lunga si ingusta de cca 35/6 cm (ca rulada sa aiba impreuna cu ouale fierte,asezate la mijloc,un diametru de 7-8 cm),se unge bine cu undelemn si tocatura se intinde uniform in ea.De-a lungul tocaturii se face cu mina un sant in care se introduc ouale fierte,curatate si asezate cap la cap (sa ramana un strat de 2 cm de tocarura dedesupt).Tocatura se uneste deasupra lor,i se da forma de salamsi,apoi se unge cu untdelemn.Se da la cuptorul bine incins 20 minute,ca sa formeze o crusta la suprafata;apoi focul se reduce si se lasa rulada sa se coaca cca o ora ,pina se rumeneste frumos.Fileul se serveste cald sau rece.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File Vienez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
FILE VIENEZ(rulada din chiftea, umpluta cu oua fierte)

FILE VIENEZ(rulada din chiftea, umpluta cu oua fierte)

Carnea se da prin masina de tocat(de 2 ori),impreuna cu ceapa(prajita putin si racita)si franzela

16 voturi    11 comentarii
2h
Fripturi
Bucatele crocante de pui cu cipsuri de casa

Bucatele crocante de pui cu cipsuri de casa

Taie carnea de pui cuburi.Pune faina si sare intr-un vas,firimiturile in alt vas si ouale in al treilea

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 750 g-1 kg carne de porc slaba sau amestecata cu carne de vita,sau cu piept de pasare,150 g franzela,3 oua,100g ceapa, ml de untdelemn,5-6 oua fierte tari,o lingurita cu varf sare(10g),cate un varf de cutit cu piper, si coriandru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cordon bleu