autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Fileuri de salau (cod), in crusta de ierburi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de arpagic, cu codite cat mai subtiri si fragede), 100 gr. unt, 2 linguri de pesmet, 1 galbenus de ou fiert tare, 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), sare, piper, grasime pentru forma, 100 ml vin sec, 1 lingura suc de lamaie.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se curata si se taie marunt. Se curata ceapa si se toaca. Se spala patrunjelul si busuiocul, si li se rup frunzulitele. Cateva frunze de patrunjel se pun deoparte, pentru decor. Se taie foarte fin patrunjelul si busuiocul. Se taie ceapa verde in ineluse subtiri, cu codite cu tot. Toate ingredientele prezentate se amesteca cu untul inmuiat, pesmetul si galbenusul de ou, zdrobit cu furculita. Se clateste pestele, se usuca in hartie de servetel, se sareaza, se pipereaza. Se asaza cu partea acoperita de piele intr-o tava unsa cu grasime. Deasupra fileurilor de peste se intinde amestecul de ciuperci cu ierburi. Se toarna vinul si se baga tava in cuptorul incins, vreme de cca 15 minute. Cand e gata, se presara cu frunze de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de salau (cod), in crusta de ierburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau prajit cu usturoi

Salau prajit cu usturoi

Se curata pestii de solzi si branhii, apoi se eviscereaza si se spala bine. Se sterg cu hartie absorbanta,

17 voturi    8 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Musti la cuptor

Musti la cuptor

Pestele curatat si spalat se pune in marinada. Marinada - suc de la o portocala, sucul de la 1/2

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 4 ciuperci mijlocii (champignon)
  • 4 cepe mici de arpagic
  • cate 1/2 legatura de patrunjel
  • busuioc si ceapa verde (de arpagic
  • cu codite cat mai subtiri si fragede)
  • 100 gr. unt
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte)
  • sare
  • piper
  • grasime pentru forma
  • 100 ml vin sec
  • 1 lingura suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Dorada cu legume