autor:

Cris

» » Mancaruri cu peste

Fishburger sau Chiftele de peste la cuptor

Autor: Cris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru 12 chiftele generoase:, , 1 kg file de cod (sau alt peste fara oase), 2-3 fire de ceapa verde (sau o ceapa normala), 2 oua, 2 felii paine cu secara (cam 100 gr), partunjel tocat, 2 linguri ulei de masline, 5-6 catei de usturoi mirodenii:, 1 lingurita rasa busuioc,, 1 lingurita rasa cimbru, 1 lingurita rasa oregano, 1 lingurita sare, , Crusta, 3 oua, 100 gr pesmet, cate un varf de cutit de: busuioc, cimbru, oregano, 2 linguri de ule, , Sos, cateva fire de patrunjel tocat, cateva fire de marar, o bucata cat o nuca de ghimbir proaspat, zeama de la 1/4 lamaie, 2 linguri de iaurt cremos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Am pornit de la ideea de a prepara ceva gustos, sanatos si obligatoriu ca produsul de baza sa fie peste. Mi-au facut cu ochiul niste fishburgeri sau, mai pe romaneste, chiftele de peste. M-a inspirat un articol de pe Gustos.ro. Fishburgerii erau prezentati ca preparate pentru picnic. Reteta este foarte simpla. Pentru a nu praji chiftelele am ales sa le coc la cuptor pe foaie de copt, o metoda indragita de mine, mai ales de cand am inceput sa gandesc mai mult ceea ce mananc. Parca asa spune Profu" Menci: "Mancam cum gandim si gandim cum mancam". Pestele, cu siguranta, ne va ajuta sa gandim mai bine!

Se taie pestele in bucati (de 4-5 cm lungime) care se maruntesc in robotul de bucatarie folosind lama in "S". In loc de robot se mai poate folosi masina de tocat carne. Se adauga si uleiul de masline.

Se toaca ceapa, usturoiul si patrunjelul si se adauga peste compozitie. Se mai mixeaza putin pentru omogenizare. Se inmoaie cele doua felii de paine in apa si apoi se scurg.

Se rastoarna compozitia intr-un bol si se amesteca bine cu mana adaugand si painea stoarsa, ouale si mirodeniile.

Se acopera bolul si se pune la frigider pentru 2 ore, timp in care ingredientele de baza vor lua gustul mirodeniilor.

Se incalzeste cuptorul si se taie o bucata de foaie de copt, putin mai mare decat tava. Se uda hartia sub jet de apa. Se stoarce bine si apoi se intinde in tava. Se unge hartia cu ulei, cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

Se bat cele 3 oua si se adauga mirodeniile. Pesmetul se presara intr-o tavita.

Se formeaza chiftelute marisoare, cam cat un burgher, si se tavalesc mai intai prin pesmet, apoi prin ou si la urma din nou prin pesmet. Se aseaza in tava, pe hartia de copt unsa in prealabil cu ulei. Incap cam 6 chiftele intr-o tava, deci se coc 2 serii.

Sosul se prepara amestecand la blender toate ingredientele mentionate. El se pregateste proaspat, inainte de a servi burgherii sau chiftelele. Din cantitatile de mai sus eu am preparat sos pentru 4, maxim 6 chiftele.

Se servesc calde iar din burgheri, mai bine alegeti doar legumele crude. Chiflele nu isi mai au rostul daca deja am folosit paine si pesmet. Cel mai bine se servesc alaturi de o salata strasnica de verzituri: salata verde, ceapa verde, ridichi, leurda, dovlecel crud ras, poate si gulie rasa.

Daca vreti totusi sa serviti burgheri trebuie sa spalati cateva frunze de salata, sa taiati o rosie rondele si o ceapa rosie fasii. Chiflele se taie pe din doua si se prajesc putin inainte de a asambla burgherii. Daca folositi chifle ovale puteti umple un burgher cu o chiftea si jumatate, asa cum apare in poza.

Sa aveti pofta!

Tip: Cand coaceti chiftele la cuptor, indiferent cu ce fel de carne, nu folositi niciodata faina pentru a le pudra. Faina ramane alba la suprafata chiftelei si da un aspect de produs neterminat. Pesmetul este ideal pentru chiftelele coapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fishburger sau Chiftele de peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de lin

Saramura de lin

1. Se curata pestele de urechi si intestine,se spala si se lasa la scurs. 2. Grilul se aseaza pe

15 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste cu legume

Peste cu legume

Intr-o tigaie se pune la incins 2 linguri de ulei. Cand este gata se adauga ceapa curata si taiata

20 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cris , 01 noiembrie 2013

    Silvia, ma bucur ca ti-a prins bine reteta mea!

  • Fara foto

    SILVIA , 01 noiembrie 2013

    Exceptional de gustosi si crocanti. Multumesc mult.

  • Fara foto

    Silvia Ionescu , 01 noiembrie 2013

    Foare ispititor, sigur le voi face si eu astazi!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 chiftele generoase:
  • 1 kg file de cod (sau alt peste fara oase)
  • 2-3 fire de ceapa verde (sau o ceapa normala)
  • 2 oua
  • 2 felii paine cu secara (cam 100 gr)
  • partunjel tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi mirodenii:
  • 1 lingurita rasa busuioc,
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • 1 lingurita rasa oregano
  • 1 lingurita sare
  • Crusta
  • 3 oua
  • 100 gr pesmet
  • cate un varf de cutit de: busuioc
  • cimbru
  • oregano
  • 2 linguri de ule
  • Sos
  • cateva fire de patrunjel tocat
  • cateva fire de marar
  • o bucata cat o nuca de ghimbir proaspat
  • zeama de la 1/4 lamaie
  • 2 linguri de iaurt cremos

Raporteaza reteta

Retete
de Cris
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cris

Silvia, ma bucur ca ti-a prins bine reteta mea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de peste la gratar cu garnitura de cartofi si cascaval