Five o'clock cake

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Five o'clock cake

Ingrediente

  • Iti trebuie:
  • * 4 oua
  • * 1 cana zahar
  • * 1 cana nuci macinate(eu am folosit o cana cu mac)
  • * 10 linguri de cafea preparata(aprox o ceasca de cafea)
  • * 200 gr faina
  • * 1 plic praf de copt/amoniac
  • Pentru sirop:
  • * 6 linguri zahar
  • * 700 ml apa
  • Pentru glazura:
  • * 3 linguri cacao
  • * 5 linguri zahar
  • * 3 linguri apa
  • * 50 gr unt

Mod de preparare

Incepi prin a prepara o ceasca de cafea(10 linguri).

In timp ce cafeaua se raceste,freci foarte bine galbenusurile cu zaharul,pana se topeste complet.

Apoi adaugi treptat 10 linguri de cafea preparata si racita,se pune inclusiv si zatul.

Adaugi nucile/macul,faina in care ai amestecat praful de copt sau amoniacul si albusurile.

Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.

Dai la cuptor circa 40 min.

Sfat!Aseaza tava la mijlocul cuptorului si da focul mic.

Pentru sirop arzi 4 linguri de zahar,apoi stingi totul cu apa,mai adaugi 2 linguri zahar si pui siropul la fiert.

Apoi pune intr-un vas,pe foc,cacaoa,zaharul,apa si untul.

Le lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.

Cand s-a racit blatul,il insiropezi cu sirop rece si pui deasupra glazura,tot rece.

E bine sa lasi prajitura in tava ca sa o poti insiropa mai usor,se taie dupa ce ai intins glazura,se orneaza si se serveste ca atare sau de la frigider,e foarte bunaaa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise