autor:

Amalia Craita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Five o'clock cake

Autor: Amalia Craita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Amalia Craita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Ingrediente
Iti trebuie:, , * 4 oua, * 1 cana zahar, * 1 cana nuci macinate(eu am folosit o cana cu mac), * 10 linguri de cafea preparata(aprox o ceasca de cafea), * 200 gr faina, * 1 plic praf de copt/amoniac, , Pentru sirop:, , * 6 linguri zahar, * 700 ml apa, , Pentru glazura:, , * 3 linguri cacao, * 5 linguri zahar, * 3 linguri apa, * 50 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Incepi prin a prepara o ceasca de cafea(10 linguri).

In timp ce cafeaua se raceste,freci foarte bine galbenusurile cu zaharul,pana se topeste complet.

Apoi adaugi treptat 10 linguri de cafea preparata si racita,se pune inclusiv si zatul.

Adaugi nucile/macul,faina in care ai amestecat praful de copt sau amoniacul si albusurile.

Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.

Dai la cuptor circa 40 min.

Sfat!Aseaza tava la mijlocul cuptorului si da focul mic.

Pentru sirop arzi 4 linguri de zahar,apoi stingi totul cu apa,mai adaugi 2 linguri zahar si pui siropul la fiert.

Apoi pune intr-un vas,pe foc,cacaoa,zaharul,apa si untul.

Le lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.

Cand s-a racit blatul,il insiropezi cu sirop rece si pui deasupra glazura,tot rece.

E bine sa lasi prajitura in tava ca sa o poti insiropa mai usor,se taie dupa ce ai intins glazura,se orneaza si se serveste ca atare sau de la frigider,e foarte bunaaa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Five o'clock cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chocolate cake

Chocolate cake

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu pudra de cacao o forma de tort dorita

6 voturi    3 comentarii
45 min
Torturi
Happy cake

Happy cake

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina 4 forme de chec (eu am

8 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    mmmmmmmmm delicioasa

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Arată bine! Felicitări!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Iti trebuie:
  • * 4 oua
  • * 1 cana zahar
  • * 1 cana nuci macinate(eu am folosit o cana cu mac)
  • * 10 linguri de cafea preparata(aprox o ceasca de cafea)
  • * 200 gr faina
  • * 1 plic praf de copt/amoniac
  • Pentru sirop:
  • * 6 linguri zahar
  • * 700 ml apa
  • Pentru glazura:
  • * 3 linguri cacao
  • * 5 linguri zahar
  • * 3 linguri apa
  • * 50 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Amalia Craita
Prajitura "Cuburi de gheata"

Prajitura "Cuburi de gheata"

Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie,cacao

31 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Din faina cernuta se prepara mai intai maiaua.O parte din faina se opareste cu 3/4 pahar de lapte

30 voturi    6 comentarii
6h
Dulciuri diverse
Tort de clatite

Tort de clatite

Se pregateste o tigaie mare,mare de tot cu compozitie obisnuita de clatite in care putem adauga si

17 voturi    14 comentarii
1h
Torturi

IONELA (Chef de cuisine)

mmmmmmmmm delicioasa

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Aroma de Cuba