Incepi prin a prepara o ceasca de cafea(10 linguri).
In timp ce cafeaua se raceste,freci foarte bine galbenusurile cu zaharul,pana se topeste complet.
Apoi adaugi treptat 10 linguri de cafea preparata si racita,se pune inclusiv si zatul.
Adaugi nucile/macul,faina in care ai amestecat praful de copt sau amoniacul si albusurile.
Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.
Dai la cuptor circa 40 min.
Sfat!Aseaza tava la mijlocul cuptorului si da focul mic.
Pentru sirop arzi 4 linguri de zahar,apoi stingi totul cu apa,mai adaugi 2 linguri zahar si pui siropul la fiert.
Apoi pune intr-un vas,pe foc,cacaoa,zaharul,apa si untul.
Le lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.
Cand s-a racit blatul,il insiropezi cu sirop rece si pui deasupra glazura,tot rece.
E bine sa lasi prajitura in tava ca sa o poti insiropa mai usor,se taie dupa ce ai intins glazura,se orneaza si se serveste ca atare sau de la frigider,e foarte bunaaa!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii