Se spala bine dovleceii, se taie cateva fasii de coaja pe lung, care se aseaza pe fundul unui vas termorezistent, in forma de gratar. Intre patratele “gratarului” se pun in diagonala, lamele de ardei gras colorat (rosu, galben, verde). Se picura pe fundul vasului grasimea vegetala sau uleiul.
Dovleceii se taie apoi rondele si se fierb in apa cu sare, se scurg foarte bine de apa, dupa care se paseaza sub forma unui pure. Se bat 2 oua, se amesteca cu smantana sau frisca lichida, cu cascavalul light ras, sare, piper, nucsoara. Se rastoarna compozitia in vasul termorezistent si se incheie cu un strat de rosii decojite taiate rondele. Se presara cascaval ras light si se da la cumptorul incalzit in prealabil la foc iute. Se serveste cu partea cu gratarul din coaja de dovlecei in sus, sau cu cea de rosii, sau se intercaleaza

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii