autor:

Daniela

» » Fripturi

Fleica la gratar

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2011

Ingrediente
fleica de porc 1 ,5 kg, condimente (sare,piper, boia de ardei )

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Cu o zi inainte de 1 Mai i-am cintat toata ziua sotului meu ca vreau si eu mici de 1 Mai!!!



Toate bune si frumoase dar, de dimineata, in Real, cind m-a apucat cititul pe eticheta micilor si am vazut ca la loc de cinste sta glutamatul (eu, sincer, nu stiam ca in mici se pune sau, mai bine, nu stiam ca sint varianta moderna) mi-a pierit instantaneu pofta de mici asa ca, am schimbat meniul : fleica arata foarte bine, era proaspata asa ca, daca e bal, bal sa fie si am zis ca mai bine mincam fleica la gratar, cu piure de cartofi si salata de varza!



Am condimentat serios fleica si am lasat-o in asteptare cam o ora, timp in care s-a incins gratarul!



Cum fara un pic de slanina fripta nu mergea, am scos din congelator slanina si am pregatit-o pentru gratar!



Cu pireu de cartofi si salata de varza, a fost nemaipomenit!



S-a facut totul repede, gustos si am fost si multumita ca am mincat ceva bun ( nu neaparat sanatos ) dar nu plin de E-uri , mi-am facut si pofta cu gratarul de 1 Mai asa ca, una peste alta, a iesit totul bine (chiar foarte bine tinind cont ca dupa ce am terminat de mincat a venit ploaia).
Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de Porc  cu Cartofi umpluti

Cotlet de Porc cu Cartofi umpluti

Se iau bucatile de cotlet se sareaza si se condimenteaza cu boia pe ambele parti, dupa care se aseaza

3 voturi    6 comentarii
40 min
Fripturi
Pui cu piure de legume

Pui cu piure de legume

Intr-un bol punem uleiul, sare, piper, ceapa (tocata marunt), boia, busuioc, patrunjel si cimbru

6 voturi    1 comentariu
12h 50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Arata super si cred ca este o bunatate !

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    eu sunt mare amator de asemenea preparat, d-aia imi e familiar.... oricum, cand am vazut fotografia mi-a facut pofta... arata bine de tot... daca ar fi dupa mine nu ar mai exista niciun gratar fara asemenea fleica, sau cap de piept de porc... cum i-o zice...e nebunie curata!

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Marian,ai dreptate ,mai are si alt nume, important este ca nu este semipreparata, plina de E-uri, are , in schimb, grasime dar nu mincam in fiecare zi asa ceva ! Adelina, cind treci prin Cluj, hai la o portie!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

      Buna, buna yumi,yumi.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 mai 2011

      Mi-e o poftă!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 02 mai 2011

      arata bine... fleica dumneavoastra mai e cunoscuta sub numele de "cap de piept de porc"

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • fleica de porc 1 ,5 kg
  • condimente (sare,piper
  • boia de ardei )

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super si cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Muschi impanat