autor:

Bucatareala 2.0

» » Aperitive

Flori de dovlecel umplute cu ricotta

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2014

Ingrediente
30 flori de dovlecel mai mici, 250 g ricotta, 3 oua, 3 linguri de faina, apa minerala, 1/2 legatura patrunjel, 100 g iaurt grecesc, 1 catel de usturoi, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala cu grija florile si se lasa sa se zvante pe un prosop de bucatarie. Intre timp, se pregateste umplutura. Ricotta se amesteca cu un ou, patrunjelul tocat, sare si piper, dupa gust.



Cu ajutorul unei lingurite, desi ideal ar fi sa folositi un pos, se umple, cu foarte mare grija si atentie, interiorul florilor, nu foarte tare, dupa care se roteste usor varful acestora, astfel sigiland cat de cat umplutura.



Pentru aluat, se bate restul oualor cu faina si un praf de sare, dupa care se adauga apa minerala rece, putin cate putin, pana se obtine o compozitie usor mai consistenta decat cea pentru clatite. Apa minerala se poate inlocui foarte bine si cu bere.



Florile umplute se trec prin aluat si se prajesc in ulei incins, pana se rumesc pe toate partile. Se scot din tigaie pe servete absorbante, dupa care se servesc fierbinti cu un sos de iaurt cu usturoi (usturoiul pisat se freaca cu foarte putina sare grunjoasa si ulei de masline, dupa care se amesteca cu iaurtul) si paine proaspata.



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecel umplute cu ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • SaltnSasha

    SaltnSasha (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2014

    Sunt foarte bune!

  • Burlacsecu Mioara , 13 septembrie 2014

    Sunt pensionara, am 59 ani si m-as putea ocupa de job interes deosebit. burlacescu.maria@yahoo.com

  • Camelia Popescu , 03 septembrie 2014

    Pistilul florilor trebuie neaparat inlaturat.

    • Viorel Vio , 19 august 2014

      ricotta= URDA!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 30 flori de dovlecel mai mici
  • 250 g ricotta
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • apa minerala
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 100 g iaurt grecesc
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

3 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

6 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
SaltnSasha

SaltnSasha (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune!

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliguta cu smantana si branza