Se spala cu grija florile si se lasa sa se zvante pe un prosop de bucatarie. Intre timp, se pregateste umplutura. Ricotta se amesteca cu un ou, patrunjelul tocat, sare si piper, dupa gust.
Cu ajutorul unei lingurite, desi ideal ar fi sa folositi un pos, se umple, cu foarte mare grija si atentie, interiorul florilor, nu foarte tare, dupa care se roteste usor varful acestora, astfel sigiland cat de cat umplutura.
Pentru aluat, se bate restul oualor cu faina si un praf de sare, dupa care se adauga apa minerala rece, putin cate putin, pana se obtine o compozitie usor mai consistenta decat cea pentru clatite. Apa minerala se poate inlocui foarte bine si cu bere.
Florile umplute se trec prin aluat si se prajesc in ulei incins, pana se rumesc pe toate partile. Se scot din tigaie pe servete absorbante, dupa care se servesc fierbinti cu un sos de iaurt cu usturoi (usturoiul pisat se freaca cu foarte putina sare grunjoasa si ulei de masline, dupa care se amesteca cu iaurtul) si paine proaspata.
http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii