autor:

Bucatareala 2.0

» » Aperitive

Flori de dovlecel umplute cu ricotta

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2014

Ingrediente
30 flori de dovlecel mai mici, 250 g ricotta, 3 oua, 3 linguri de faina, apa minerala, 1/2 legatura patrunjel, 100 g iaurt grecesc, 1 catel de usturoi, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala cu grija florile si se lasa sa se zvante pe un prosop de bucatarie. Intre timp, se pregateste umplutura. Ricotta se amesteca cu un ou, patrunjelul tocat, sare si piper, dupa gust.



Cu ajutorul unei lingurite, desi ideal ar fi sa folositi un pos, se umple, cu foarte mare grija si atentie, interiorul florilor, nu foarte tare, dupa care se roteste usor varful acestora, astfel sigiland cat de cat umplutura.



Pentru aluat, se bate restul oualor cu faina si un praf de sare, dupa care se adauga apa minerala rece, putin cate putin, pana se obtine o compozitie usor mai consistenta decat cea pentru clatite. Apa minerala se poate inlocui foarte bine si cu bere.



Florile umplute se trec prin aluat si se prajesc in ulei incins, pana se rumesc pe toate partile. Se scot din tigaie pe servete absorbante, dupa care se servesc fierbinti cu un sos de iaurt cu usturoi (usturoiul pisat se freaca cu foarte putina sare grunjoasa si ulei de masline, dupa care se amesteca cu iaurtul) si paine proaspata.



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecel umplute cu ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tartine de  castravete cu branza si smantana

Tartine de castravete cu branza si smantana

Castravetele se taie feliute nu f subtiri . Branza se amesteca cu smantana si mararul tocatu,

6 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Cartofi noi cu brinza telemea si rosii

Cartofi noi cu brinza telemea si rosii

Se curata, spala cartofii si rosia. Cartofii se prajesc in uleiul incins, se scot se servesc imediat

3 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • SaltnSasha

    SaltnSasha (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2014

    Sunt foarte bune!

  • Fara foto

    Burlacsecu Mioara , 13 septembrie 2014

    Sunt pensionara, am 59 ani si m-as putea ocupa de job interes deosebit. burlacescu.maria@yahoo.com

  • Fara foto

    Camelia Popescu , 03 septembrie 2014

    Pistilul florilor trebuie neaparat inlaturat.

    • Fara foto

      Viorel Vio , 19 august 2014

      ricotta= URDA!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 30 flori de dovlecel mai mici
  • 250 g ricotta
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • apa minerala
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 100 g iaurt grecesc
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

3 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

6 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
SaltnSasha

SaltnSasha (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu urda si marar