autor:

Mihaela11

» » Aluaturi si Foietaje

Flori de foietaj cu mere

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de :, -1 pachet de aluat de foietaj feliat 10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii, -5 mere mari, -zahar, -zahar pudra, -scortisoara macinata, -sucul de la o lamie, -pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate, portocale pitice”kumquat”

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

22 voturi

Mod de preparare

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.
Merele se curata de coaja si samburi si se taie in rondele de cca 1 cm.
Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga rondelele de mar si se lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge plusul de lichid.
Patratelele de aluat se presara cu cate o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara ; se preseaza putin cu sucitorul pentru a se impregna in aluat.
Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.
Se usuca, daca mai este nevoie, o rondea de mar pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.
Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.
Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata, portocala pitica”kumquat” sau coaja de portocala confiata in mijlocul fiecarei flori.
Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand esti in pana de timp.
Am gasit aceasta reteta- postata de prietena mea Nadina- pe urmatorul link:
http://www.bucataras.ro/retete/floricele-din-foietaj-cu-mere-16447.html

Pofta buna!
Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de Sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite din cartofi

Clatite din cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala si se rad prin razatoarea mica.Ouale se bat cu putina faina

12 voturi    1 comentariu
45h
Aluaturi si Foietaje
Ochiul soacrei

Ochiul soacrei

Se taie sunca fasii subtiri, iar apoi se rade cascavalul. Galbenusul se bate cu ketchupul. Presari

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Rodica Ioana

    Rodica Ioana (Chef de cuisine):

    A iesit exact ca in foto si e intr-adevar un desert delicios! Multumesc pentru idee. Pentru un plus de aroma, am presarat zahar vanilat pe mere. Atat!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2012

    Super si cu mere ! Tocmai o vazusem pe cea cu ananas. Felictari !

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Faina reteta, excelenta prezentare!*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Foarte frumoase floricele ti-au iesit. Ideea e stralucita.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Absolut delicioase!!! si cu putin timp de gãtit iasã un desert superrrr :)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      ce frumoase sunt florile tale!:)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Frumoase, Mihaela, ca tot ce faci!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Draga mea Mihaela, de cand am vazut ca ai facut foietajul acesta cu ananas m-am gandit cum i-ar sta cu mere....dar vad ca tot tu mi-ai luat-o inainte. Felicitari ! Sunt sigura ca este delicios !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

22 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 pachet de aluat de foietaj feliat 10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii
  • -5 mere mari
  • -zahar
  • -zahar pudra
  • -scortisoara macinata
  • -sucul de la o lamie
  • -pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate
  • portocale pitice”kumquat”

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

Super si cu mere ! Tocmai o vazusem pe cea cu ananas. Felictari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza