autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Floricica cu susan

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Ingrediente
1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 200 ml lapte, 120 ml apa, 2 oua, 500 g faina, 2 lingurite cu drojdie uscata, seminte de susan, 1 galbenus pentru uns painea

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru framantat am folosit masina de paine..................ordinea in care am pus ingredientele in cuva este cea scrisa mai sus,mai putin susanul si galbenusul.Selectam programul pentru aluat.
La finalul programului scoatem aluatul din cuva masinii ,il punem intr-un vas ,il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la cald, la crescut, circa 45 min.(aluatul trebuie sa isi dubleze volumul).
Scoatem aluatul pe masa infainata si il impartim in 11 bilute cat de cat egale.
Trecem la "cladirea" painii.Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt punem pe marginea tavii un rand de bilute ,distantate una de cealalta, si una in mijlocul tavii.Dintr-o biluta facem 2 suluri pe care le unim la un capat si apoi le impletim rezultand un snur pe care il asezam intre bilutele de pe margine si cea din mijloc.
Lasam iarasi la crescut ,la cald , acoperind cu un prosop de bucatarie, pana cand isi dubleaza volumul iar bilutele se unesc intre ele.
Ungem cu galbenus si presaram cu seminte de susan.
Dam la cuptor si tinem pana cand painea este bine facuta si frumos rumenita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricica cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)

PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)

In primul rind,multumiri Menucai.De la ea am reteta. Se face un aluat,din ingredientele amintite;se

23 voturi    14 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Arrufadas ( Chifle de casã)

Arrufadas ( Chifle de casã)

1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut. Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã,

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 2 lingurite cu drojdie uscata
  • seminte de susan
  • 1 galbenus pentru uns painea

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saratele