autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Floricica cu susan

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Ingrediente
1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 200 ml lapte, 120 ml apa, 2 oua, 500 g faina, 2 lingurite cu drojdie uscata, seminte de susan, 1 galbenus pentru uns painea

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru framantat am folosit masina de paine..................ordinea in care am pus ingredientele in cuva este cea scrisa mai sus,mai putin susanul si galbenusul.Selectam programul pentru aluat.
La finalul programului scoatem aluatul din cuva masinii ,il punem intr-un vas ,il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la cald, la crescut, circa 45 min.(aluatul trebuie sa isi dubleze volumul).
Scoatem aluatul pe masa infainata si il impartim in 11 bilute cat de cat egale.
Trecem la "cladirea" painii.Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt punem pe marginea tavii un rand de bilute ,distantate una de cealalta, si una in mijlocul tavii.Dintr-o biluta facem 2 suluri pe care le unim la un capat si apoi le impletim rezultand un snur pe care il asezam intre bilutele de pe margine si cea din mijloc.
Lasam iarasi la crescut ,la cald , acoperind cu un prosop de bucatarie, pana cand isi dubleaza volumul iar bilutele se unesc intre ele.
Ungem cu galbenus si presaram cu seminte de susan.
Dam la cuptor si tinem pana cand painea este bine facuta si frumos rumenita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricica cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din foietaj

Saratele din foietaj

Se incalzeste cuptorul la 200ºC.Se topeste untul si se unge foietajul.Se presara parmezanul,praful

15 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta taranesca cu branza de oaie

Placinta taranesca cu branza de oaie

(Aceasta este reteta traditionala dupa care imi facea bunica mea placinta- le spuneam \"placinte

44 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 2 lingurite cu drojdie uscata
  • seminte de susan
  • 1 galbenus pentru uns painea

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri Bratislava