Pentru framantat am folosit masina de paine..................ordinea in care am pus ingredientele in cuva este cea scrisa mai sus,mai putin susanul si galbenusul.Selectam programul pentru aluat.
La finalul programului scoatem aluatul din cuva masinii ,il punem intr-un vas ,il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la cald, la crescut, circa 45 min.(aluatul trebuie sa isi dubleze volumul).
Scoatem aluatul pe masa infainata si il impartim in 11 bilute cat de cat egale.
Trecem la "cladirea" painii.Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt punem pe marginea tavii un rand de bilute ,distantate una de cealalta, si una in mijlocul tavii.Dintr-o biluta facem 2 suluri pe care le unim la un capat si apoi le impletim rezultand un snur pe care il asezam intre bilutele de pe margine si cea din mijloc.
Lasam iarasi la crescut ,la cald , acoperind cu un prosop de bucatarie, pana cand isi dubleaza volumul iar bilutele se unesc intre ele.
Ungem cu galbenus si presaram cu seminte de susan.
Dam la cuptor si tinem pana cand painea este bine facuta si frumos rumenita.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii