autor:

vera

» » Paste si pizza

Focaccia cu prosciutto

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
500g faina alba, 250ml apa, 25g drojdie, 150g prosciutto sau bacon afumat, 50g untura sau unt, 8 g sare, 1\2 lingurita zahar, 1 ou batut pt uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Prosciutto sau baconul le faramitam in robotul de bucatarie,amestecam cu faina ,sarea,untul sau untura topite,apa cu drojdia(maia),zaharul;
Punem coca la crescut cam 50-60 minute;
Dupa ce a crescut intindem foile le asezam in tavi unse -eu am folosit 2 tavi rotunde 26cm-;ungem cu ou batut mai lasam la crescut cam 30 minute si introducem in cuptorul cald timp de 20 -25 depinde de cuptor la o tempereatura de 210°C;
poate fi un aperitiv foarte gustos sau o gustare deosebita pt noi toti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu nuca

Paste cu nuca

Punem apa si o lingura de ulei la incalzit si, cand incepe sa clocoteasca, punem pastele si amestecam

2 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu ciuperci si sunca

Pizza cu ciuperci si sunca

Toate ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine,la programul de framantare+dospire.A

34 voturi    7 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Foarte bun...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    tre sa fie tare bun!salvat!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Nota 10, cu felicitari . Maine fac si eu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari! Imi asa gura apa

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ma bucur ca va place reteta mera de focaccia, va marturisesc ca o pregatesc de 2-3 ori pe saptamana, este simpla de facut,ingredientele le are toata lumea,dar mai ales este ft buna!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Super!Nu am facut niciodata focaccia! O sa salvez reteta si o sa incerc si eu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata grozav...Am salvat reteta...

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Si eu am salvat reteta.. Cand merg la restaurant comand tot timpul foccacia cu oregano si usturoi.. o sa incerc sa fac sa vad ce imi iese, combinand-o cu reteta ta ! Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Imi place,asa ca am salvat reteta.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      trebuie ca e gustoasa !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Cred ca a iesit tare gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500g faina alba
  • 250ml apa
  • 25g drojdie
  • 150g prosciutto sau bacon afumat
  • 50g untura sau unt
  • 8 g sare
  • 1\2 lingurita zahar
  • 1 ou batut pt uns

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

flori de piatra (Chef de cuisine)

Foarte bun...

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortellini gratinati gustosi