autor:

SaltnSasha

» » Dulciuri diverse

Foi de napolitana cu crema de ciocolata si nuci

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2014

Ingrediente
4 foi de napolitana, 4 oua, 250g de zahar, 3 linguri de pudra de cacao nedegresata, 200g de nuca macinata, 200g de unt, esenta de portocale (sau orice alta aroma va este pe plac)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Se sparg ouale si se bat bine. Se pun la bain-marie si se bat incontinuu. Se adauga zaharul si cele 3 linguri de cacao si se bat cu telul pana compozitia incepe sa se ingroase.



Untul se scoate din frigider, iar nuca se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Dupa ce compozita din oua, zahar si cacao incepe sa se ingroase, se lasa la racit foarte putin. Se adauga untul (care s-a inmuiat intre timp) si se amesteca bine cu ajutorul telului pana acesta se incorporeaza complet.



La final, adaugam nuca maruntita si amestecam cu o lingura de lemn pentru a o incorpora in compozitie.



Crema obtinuta se toarna pe foile de napolitana (cu exceptia ultimei foi, de deasupra, pe care o lasam fara crema). Acoperim foile de napolitana cu o folie de plastic sau cu folie de alimentara, iar deasupra lor punem o greutate pentru ca desertul sa se preseze bine si crema sa intre in foi. Dam desertul la rece pentru cateva ore (3-4) sau pana a doua zi.



Dupa ce au trecut cele cateva ore, taiem foile de napolitana in patratele si le servim celor dragi. Vor avea mare succes. Garantez.



Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul,pana se topeste,apoi

105 voturi    21 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri aromate (de post)

Fursecuri aromate (de post)

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Ardelean , 28 decembrie 2014

    NU E VERDE ,BATE LUMINA PE BUCATELELE DE NUCI SI DA IMPRESIA

  • Fara foto

    Lucsia Oradan Timis , 16 decembrie 2014

    crema verde ?

  • Fara foto

    Erika Adami , 16 decembrie 2014

    da cum va esit crema verde ?

    • Fara foto

      Popescu Felicia , 16 decembrie 2014

      Este foarte buna si fara cacao. Dar atunci trebuie ars zahar. Reteta este putin modificata, dar este foarte buna. Eu o fac foarte des.

    • Fara foto

      Anghel Ionela , 12 octombrie 2014

      ce frumos arata,tot asa de buna si este.

    • Fara foto

      Andronache Felicia Daniela , 23 septembrie 2014

      Ar merge in loc de cacao, miere? ?

    • Fara foto

      Angela Bursuc , 21 august 2014

      Dulciurile copilariei.Hmmm

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 4 foi de napolitana
  • 4 oua
  • 250g de zahar
  • 3 linguri de pudra de cacao nedegresata
  • 200g de nuca macinata
  • 200g de unt
  • esenta de portocale (sau orice alta aroma va este pe plac)

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

16 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri fragede