Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.
Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda.
Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.
Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.
Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta. Ultima foaie ramane neunsa.
Asezam ceva greutate peste foi si le lasam la frigider pana a doua zi sau cel putin asa e ideal, eu am mancat dupa vreo 2 ore :)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii