autor:

Timea

» » Prajituri

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2013

Ingrediente
6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu), 2 cani de zahar, 2 cani de apa, 6 linguri faina, 2 oua, 5 linguri zahar, 250 gr unt (sau margina Rama Maestro), 1 cana nuca prajita si taiata

Dificultate: Medie Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.
Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda.
Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.
Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.
Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta. Ultima foaie ramane neunsa.
Asezam ceva greutate peste foi si le lasam la frigider pana a doua zi sau cel putin asa e ideal, eu am mancat dupa vreo 2 ore :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri.

11 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Rulada alba cu gem

Rulada alba cu gem

Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric,

9 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Melcea Ioana , 09 ianuarie 2016

    Foarte bun!

  • Fara foto

    Costica Biatu , 10 octombrie 2013

    Am poftit...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

    Buna,buna!!!Apetisanta!

    • Timea

      Timea (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2013

      Ma bucur ca iti place. Eu ador pur si simplu prajitura aceasta.

    • Fara foto

      Chis Adrian (Bucatar) , 24 aprilie 2013

      Felicitari pt reteta ti a iesit super..ast sa vad cum mi a iesit mai tarziu dupa ce se raceste:P Cu aceasta reteta mi am adus aminte de copilarie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu)
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa
  • 6 linguri faina
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr unt (sau margina Rama Maestro)
  • 1 cana nuca prajita si taiata

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Buna,buna!!!Apetisanta!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura Boema