autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Foi de post cu bulion

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2013

Ingrediente
7 linguri de ulei, 7 linguri de zahăr pudră, 7 linguri de bulion, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, făină cât cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat din care se fac 4 foi care se coc pe dosul tăvii. Aceste foi se pot umple cu orice cremă(dulceaţă, de post). Se lasă ceva timp să se înmoaie apoi se taie.
Merg bine cu o cremă de griş în care se pune margarină frecată cu zahăr şi cu esenţă de vanilie.
Aveţi în poze ambele variante; dacă vreţi 2 prăjituri, dublaţi cantităţile şi faceţi 8 foi.

Puteţi pune şi mirodenii" coajă rasă de lămâie sau portocală etc.
Dacă nu le faceţi de post, înlocuiţi bulionul cu lapte şi adăugaţi 1 ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de post cu bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru aluat amesteci margarina cu 200g faina pana se formeaza o pasta. Din faina ramasa, ou, smantana

6 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta

Prajitura inteligenta

Incorporez galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta.Intre timp topesc untul in 50 g lapte,

32 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili Drobota , 20 noiembrie 2013

    simplu,usor,bun!multumim!

  • Fara foto

    Dobrin Mariana , 17 noiembrie 2013

    merg bine cu o crema acrisoara gen lamaie cu rahat...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    O bunatate de prajitura!Imi place!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahăr pudră
  • 7 linguri de bulion
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • făină cât cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

O bunatate de prajitura!Imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu mere si caramel