autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Foi de post cu bulion

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2013

Ingrediente
7 linguri de ulei, 7 linguri de zahăr pudră, 7 linguri de bulion, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, făină cât cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat din care se fac 4 foi care se coc pe dosul tăvii. Aceste foi se pot umple cu orice cremă(dulceaţă, de post). Se lasă ceva timp să se înmoaie apoi se taie.
Merg bine cu o cremă de griş în care se pune margarină frecată cu zahăr şi cu esenţă de vanilie.
Aveţi în poze ambele variante; dacă vreţi 2 prăjituri, dublaţi cantităţile şi faceţi 8 foi.

Puteţi pune şi mirodenii" coajă rasă de lămâie sau portocală etc.
Dacă nu le faceţi de post, înlocuiţi bulionul cu lapte şi adăugaţi 1 ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de post cu bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu orez si portocala

Prajitura cu orez si portocala

Se fierbe orezul, zaharul cu laptele si se adauga fasii din coaja de porocala si lamaie (cateva fasii)

8 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili Drobota , 20 noiembrie 2013

    simplu,usor,bun!multumim!

  • Fara foto

    Dobrin Mariana , 17 noiembrie 2013

    merg bine cu o crema acrisoara gen lamaie cu rahat...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    O bunatate de prajitura!Imi place!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahăr pudră
  • 7 linguri de bulion
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • făină cât cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

93 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

O bunatate de prajitura!Imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci