autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Foietaj cu fragi sau zmeura

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 350 g faina, , 250 g unt sau untura, , 250 g zahar pudra, , 250 g fragi sau zmeura, , 2-3 galbenusuri, , 2-3 linguri de zahar vanilat, , 3-4 albusuri.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul se prepara dimineata, pentru ca in bucatarie sa fie racoare.
Se amesteca faina cu untul (untura) si galbenusurile si se framanta pana ce se obtine un aluat omogen. Se pudreaza cu faina si se intinde pe tabla de prajituri in forma dreptunghiulara, apoi se impatureste in patru, adunandu-se catre mijloc mai intai marginile lungi, apoi cele scurte (laterale). Se lasa aluatul sa stea 15 minute la rece, apoi iar se intinde cu sucitorul pe tabla infainata si iar se impatureste in patru. Se lasa sa stea 15 minute, apoi iar se impatureste in patru. Dupa ultima pauza de 15 minute, se intinde intr-o foaie subtire si se aseaza in tava de prajituri (unsa si presarata cu faina). Se da la cuptor, la foc iute, pana ce este coapta pe jumatate.
Separat, se bat spuma albusurile cu zaharul pudra si, cand e gata, se incorporeaza usor fructele spalate si bine zvantate. Se intinde spuma peste aluat si se da iarasi la cuptor, pana ce se rumeneste. Se scoate si se stropeste cu mana, cu putina apa rece, dupa care se mai pune la cuptor 2-3 minute. Se serveste calduta, taiata in bucati presarate cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu fragi sau zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Se pune untul la topit. Dupa care se amesteca cu mierea si oul. Separat, amestecam faina+zaharul+drojdia

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Biscuiti de casa

Biscuiti de casa

Puneti untul intr-o cratita si il topiti la foc mic. Intr-un bol puneti galbenusurile de ou,zaharul,coaja

21 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 350 g faina
  • 250 g unt sau untura
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g fragi sau zmeura
  • 2-3 galbenusuri
  • 2-3 linguri de zahar vanilat
  • 3-4 albusuri.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
"Um Ali"-Prajitura "Mama lui Ali"