autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Foietaj cu mere

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Ingrediente
2 mere, 50 gr unt, 100 gr zahar, scortisoara macinata, 1 pachet foietaj frantuzesc 400 gr

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se scoate foietajul de la congelator si se lasa la dezghetat pe masa (atentie, nu se lasa sa ajunga la temperatura camerei)
Intre timp se curata de coaja merele si se dau prin razatoare.
Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele scurse, scortisoara dupa gust si zaharul.
Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.

Se taie patrate din aluat, se pune o lingurita de umplutura in mijloc, se pliaza si se inchide pe margine cu o furculita. Dupa ce se aseaza in tava se fac taieturi deasupra cu un cutit bine ascutit.
Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si aluat foietaj

Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar

5 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din aluat foietaj si mere

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Foarte reusite!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Tare bine mai arata!

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2013

    Felicitari ! Arata foarte bine !!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 2 mere
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara macinata
  • 1 pachet foietaj frantuzesc 400 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte reusite!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu crema de nuci si rahat