autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Foietaj cu mere

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Ingrediente
2 mere, 50 gr unt, 100 gr zahar, scortisoara macinata, 1 pachet foietaj frantuzesc 400 gr

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se scoate foietajul de la congelator si se lasa la dezghetat pe masa (atentie, nu se lasa sa ajunga la temperatura camerei)
Intre timp se curata de coaja merele si se dau prin razatoare.
Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele scurse, scortisoara dupa gust si zaharul.
Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.

Se taie patrate din aluat, se pune o lingurita de umplutura in mijloc, se pliaza si se inchide pe margine cu o furculita. Dupa ce se aseaza in tava se fac taieturi deasupra cu un cutit bine ascutit.
Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada de mere cu aluat foietaj

Rulada de mere cu aluat foietaj

Lasam aluatul la dezghetat.Curatam merele de coaja,,indepartam cotoarele ,le taiem pe jumatate si

4 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere si aluat foietaj

Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar

2 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Foarte reusite!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Tare bine mai arata!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2013

    Felicitari ! Arata foarte bine !!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 2 mere
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara macinata
  • 1 pachet foietaj frantuzesc 400 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte reusite!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor