autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Foietaj cu mere

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Ingrediente
2 mere, 50 gr unt, 100 gr zahar, scortisoara macinata, 1 pachet foietaj frantuzesc 400 gr

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se scoate foietajul de la congelator si se lasa la dezghetat pe masa (atentie, nu se lasa sa ajunga la temperatura camerei)
Intre timp se curata de coaja merele si se dau prin razatoare.
Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele scurse, scortisoara dupa gust si zaharul.
Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.

Se taie patrate din aluat, se pune o lingurita de umplutura in mijloc, se pliaza si se inchide pe margine cu o furculita. Dupa ce se aseaza in tava se fac taieturi deasupra cu un cutit bine ascutit.
Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trandafiri din aluat foietaj si mere

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Flori de foietaj cu mere

Flori de foietaj cu mere

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea

22 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Foarte reusite!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Tare bine mai arata!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2013

    Felicitari ! Arata foarte bine !!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 mere
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • scortisoara macinata
  • 1 pachet foietaj frantuzesc 400 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte reusite!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Croissante cu nutella