autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu carne

Foietaj cu surpriza Medi (ana)

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Ingrediente
700 g carne macra de porc si de curcan, 8oo g aluat foietaj, 150 g mozzarela, 1 ceapa, 3 oua, 1 cutie ciuperci, 12 feliute cascaval, 12 feliute muschi file, 12 rosii cherry, 2 gogosari rosii in otet, ulei, 100 ml vin, 100 ml apa, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, seminte susan

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Ideea mi-a venit plimbandu-ma pe blogul lui Medi , careia ii multumesc frumos de reteta. Sper sa nu te superi ca am mai modificat-o...
Carnea o taiem felii , o asezonam si o punem intr-o tigaie cu ulei, apa si vin.Punem un capac si le lasam sa fiarba pina se evapora lichidul.Lasam sa se prajeasca putin pe ambele parti, dupa care scoatem carnea pe un servetel absorbant.
Ceapa curatata si taiata marunt o sotam, adaugam cioupercile scurse de apa si taiate marunt, le lasam 10 minute sa se soteze.
Adaugam cand sunt gata un ou crud si amestecam sa se omogenizeze compozitia.
Un ou l-am fiert , l-am racit putin si apoi il dam pe razatoare in amestecul de ciuperci la care adaugam si partunjelul tocat. Asezonam si lasam sa se raceasca.
Gogosarii ii taiem felii, la fel si mozzarella.
Luam o foaie de aluat si o intindem putin apoi o taiem in 6 parti egale.
Pe fiecare dreptunghi asezam pe rand feliute de gogosar, o lingura cu ciuperci , o felie de cascaval, o felie de muschi , mozzarella si carnea prajita. Rulam bine aluatul si il strangem la capete.
Pe o tava cu hartie de copt asezam foietajul cu carnea in jos.
Cu ajutorul unei scobitori intepam foietajul de sus pina jos si fixam rosia cherry.
Un ou il batem bine cu o lingura cu apa apoi ungem foietajul cu ou si presaram seminte de susan.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina se rumeneste aluatul.
Am servit acest foietaj cu risotto cu dovlecel - reteta data de Gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu surpriza Medi (ana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

    Wow...............multumesc de link, nu stiam.Cum sa ma supar Sidy, ma bucur ca ti-a placut, dar stii ceva cred ca am sa ti-o fur si am sa fac si eu ca arata excelent .*****Felicitari!

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Foarte interesant! O voi face şi eu dar înlocuind aluatul de cumpărat cu unul făcut de mine.O să mă gîndesc cum. Salvez! Felicitări!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

    Da vad ca te-ai "jucat" nu gluma...ce de bunatati faine si apetisante...yumi,yumi. Hai ca iau si eu una...ca prea bine arata hi,hi. Ai de la mine *****.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      Ingenios.E o dee minunata. Cred ca e un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne macra de porc si de curcan
  • 8oo g aluat foietaj
  • 150 g mozzarela
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 1 cutie ciuperci
  • 12 feliute cascaval
  • 12 feliute muschi file
  • 12 rosii cherry
  • 2 gogosari rosii in otet
  • ulei
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • seminte susan

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

maria mihalache (Chef de cuisine)

Wow...............multumesc de link, nu stiam.Cum sa ma supar Sidy, ma bucur ca ti-a placut, dar stii ceva cred ca am sa ti-o fur si am sa fac si eu ca arata excelent .*****Felicitari!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Papricas cu ciuperci