Foietaj cu surpriza Medi (ana)

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Foietaj cu surpriza Medi (ana)

Ingrediente

  • 700 g carne macra de porc si de curcan
  • 8oo g aluat foietaj
  • 150 g mozzarela
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 1 cutie ciuperci
  • 12 feliute cascaval
  • 12 feliute muschi file
  • 12 rosii cherry
  • 2 gogosari rosii in otet
  • ulei
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • seminte susan

Mod de preparare

Ideea mi-a venit plimbandu-ma pe blogul lui Medi , careia ii multumesc frumos de reteta. Sper sa nu te superi ca am mai modificat-o...

Carnea o taiem felii , o asezonam si o punem intr-o tigaie cu ulei, apa si vin.Punem un capac si le lasam sa fiarba pina se evapora lichidul.Lasam sa se prajeasca putin pe ambele parti, dupa care scoatem carnea pe un servetel absorbant.

Ceapa curatata si taiata marunt o sotam, adaugam cioupercile scurse de apa si taiate marunt, le lasam 10 minute sa se soteze.

Adaugam cand sunt gata un ou crud si amestecam sa se omogenizeze compozitia.

Un ou l-am fiert , l-am racit putin si apoi il dam pe razatoare in amestecul de ciuperci la care adaugam si partunjelul tocat. Asezonam si lasam sa se raceasca.

Gogosarii ii taiem felii, la fel si mozzarella.

Luam o foaie de aluat si o intindem putin apoi o taiem in 6 parti egale.

Pe fiecare dreptunghi asezam pe rand feliute de gogosar, o lingura cu ciuperci , o felie de cascaval, o felie de muschi , mozzarella si carnea prajita. Rulam bine aluatul si il strangem la capete.

Pe o tava cu hartie de copt asezam foietajul cu carnea in jos.

Cu ajutorul unei scobitori intepam foietajul de sus pina jos si fixam rosia cherry.

Un ou il batem bine cu o lingura cu apa apoi ungem foietajul cu ou si presaram seminte de susan.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina se rumeneste aluatul.

Am servit acest foietaj cu risotto cu dovlecel - reteta data de Gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor