autor:

gheli1

» » Mancaruri cu carne

Fricase (spanac su carne de vitel)

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 10 aprilie 2012

Ingrediente
1/2 kg carne de vitel fara os, 1 kg spanac spalat, 5 bucati ceapa verde, marar, sare,, 2 oua, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

-se fierbe carnea pana la puctul de mancat(se poate folosi oala cu presiune pentru scurtarea timpului de gatit).

-se opareste spanacul si se arunca apa, se strecoara.

-se taie ceapa in felii de 1/2 cm si se pun in oala cu putina apa sa se caleasca,cand apa s-a evaporat se adauga ulei de masline si prajeste ceapa pana se inmoaie putin,se adauga zeama (2 cani) in care a fiert carnea si carnea si ultimul se pune spanacul (oparit si strecurat).

-se adauga mararul taiat marunt.

-se fixeaza de sare si piper.

-se fierb impreuna doar 10 minute.

-zeama de la carne trebuie sa fie la nivelul spanacului.

-se trage de pe foc si se pregatesc ouale care se bat cu zeama de la lamaie,se pune un polonic din zeama fierbinte din oala peste oua,se amesteca si se toarna in oala toata compozitia amestecand in oala sa nu se taie ouale.

-se serveste cald cu o felie de branza alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fricase (spanac su carne de vitel)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit

95 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • gheli1

    gheli1 (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2013

    Luminita ,exact asa cum spui tu se face numai de pasti,dar in timpul anului se poate face si astfel: in loc de miel se foloseste vitel si in loc de salata ,se presupune ca nu are salata dacat in jurul primaverii,se foloseste spanac....

  • Luminita

    Luminita (Chef de cuisine) , 20 mai 2012

    Locuiesc in Grecia de 17 ani. Aici aceasta mancare se face cu salata verde, ceapa verde si carne de miel. Sosul de oua se face astfel: se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile si apoi zeama de lamaie. Se adauga cu un polonic putina cata putina zeama din mancare (ca sa ajunga ouale la temp mancarii din cratita) si apoi sosul se toarna in cratita si se amesteca miscand cratita in maini cu miscari circulare.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vitel fara os
  • 1 kg spanac spalat
  • 5 bucati ceapa verde
  • marar
  • sare,
  • 2 oua
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

gheli1 (Chef de cuisine)

Luminita ,exact asa cum spui tu se face numai de pasti,dar in timpul anului se poate face si astfel: in loc de miel se foloseste vitel si in loc de salata ,se presupune ca nu are salata dacat in jurul primaverii,se foloseste spanac....

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute