autor:

gheli1

» » Mancaruri cu carne

Fricase (spanac su carne de vitel)

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 10 aprilie 2012

Ingrediente
1/2 kg carne de vitel fara os, 1 kg spanac spalat, 5 bucati ceapa verde, marar, sare,piper, 2 oua, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

-se fierbe carnea pana la puctul de mancat(se poate folosi oala cu presiune pentru scurtarea timpului de gatit).

-se opareste spanacul si se arunca apa, se strecoara.

-se taie ceapa in felii de 1/2 cm si se pun in oala cu putina apa sa se caleasca,cand apa s-a evaporat se adauga ulei de masline si prajeste ceapa pana se inmoaie putin,se adauga zeama (2 cani) in care a fiert carnea si carnea si ultimul se pune spanacul (oparit si strecurat).

-se adauga mararul taiat marunt.

-se fixeaza de sare si piper.

-se fierb impreuna doar 10 minute.

-zeama de la carne trebuie sa fie la nivelul spanacului.

-se trage de pe foc si se pregatesc ouale care se bat cu zeama de la lamaie,se pune un polonic din zeama fierbinte din oala peste oua,se amesteca si se toarna in oala toata compozitia amestecand in oala sa nu se taie ouale.

-se serveste cald cu o felie de branza alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fricase (spanac su carne de vitel)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Camelia , 03 iulie 2020

    Am locuit în Grecia câțiva ani și am mâncat de mai multe ori acest fel de mâncare.Mi-a plăcut mult și am început să-l gătesc și eu.E o rețetă sănătoasă,chiar și pentru cei care se află la dietă,sau care au probleme de sănătate.

  • gheli1

    gheli1 (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2013

    Luminita ,exact asa cum spui tu se face numai de pasti,dar in timpul anului se poate face si astfel: in loc de miel se foloseste vitel si in loc de salata ,se presupune ca nu are salata dacat in jurul primaverii,se foloseste spanac....

  • Luminita

    Luminita (Chef de cuisine) , 20 mai 2012

    Locuiesc in Grecia de 17 ani. Aici aceasta mancare se face cu salata verde, ceapa verde si carne de miel. Sosul de oua se face astfel: se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile si apoi zeama de lamaie. Se adauga cu un polonic putina cata putina zeama din mancare (ca sa ajunga ouale la temp mancarii din cratita) si apoi sosul se toarna in cratita si se amesteca miscand cratita in maini cu miscari circulare.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vitel fara os
  • 1 kg spanac spalat
  • 5 bucati ceapa verde
  • marar
  • sare,piper
  • 2 oua
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Camelia

Am locuit în Grecia câțiva ani și am mâncat de mai multe ori acest fel de mâncare.Mi-a plăcut mult și am început să-l gătesc și eu.E o rețetă sănătoasă,chiar și pentru cei care se află la dietă,sau care au probleme de sănătate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Penne cu carne tocata si sos de rosii