autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 08 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 08 mai 2015

Ingrediente
1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun, 2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata, 200 ml smantana pentru gatit, 50 g unt, 40 ml ulei de masline aromatizat, 200 ml vin alb, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura faina, 500 ml supa de pui, 1 galbenus de ou, salvie, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu si este deosebit de gustoasa.
Puiul transat il spalam bine apoi il uscam cu servetele de hartie absorbante. Punem untul si uleiul la incins intr-o tigaie si puiul il condimentam bine cu sare, piper si salvie.A mea a fost uscata , dar e foarte buna si cea proaspata.
Prajim apoi puiul in untul topit, pe toate partile, apoi il scoatem din tigaie si il punem in vasul in care il vom da la cuptor.Incalzim cuptorul la 180 de grade .
Peste grasimea din tigaie mai punem putina salvie si faina, pe care o amestecam bine sa nu faca cocoloase.Adaugam vinul, amestecam apoi adaugam supa si lasam sa dea in clocot.
Adaugam si zeama de lamaie si turnam sosul obtinut peste carnea din vasul ce il vom da la cuptor.
Tocam marunt ceapa verde si ceapa uscata si adaugam in vas peste carne.
Asezonam daca e cazul, acoperim vasul si il dam la cuptorul incalzit la 180 de grade cam o ora. Daca e pui de casa, trebuie sa stea mai mult.
Dupa o ora , dupa ce puiul e patruns bine, scoatem vasul si stingem aragazul.
Intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si turnam amestecul peste sosul din vasul ce l-am scos din cuptor. Amestecam si presaram patrunjel verde proaspat deasupra.
Fricasse-ul se poate servi alaturi de un piure de cartofi, orez sau mamaliguta.
Eu am preferat sa-p servesc alaturi de cus-cus si salata de sfecla rosie .

Mai multe poze gasiti aici :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/fricasse-de-pui-cu-salvie-si-cus-cus.html

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Fricasse de pui cu salvie si cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu lamaie la tigaie

Pulpe de pui cu lamaie la tigaie

Intr-o tigaie incinsa punem untul la topit, iar dupa aceea sotam pulpele de pui pe toate partile. Intre

0 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Confit de canard

Confit de canard

* Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le

3 voturi    3 comentarii
30h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 13 mai 2015

    Fricase-eu cunosc sub forma de niste painicele cu drojdie care vin prajite in ulei fierbinte si pe urma umplute cu ton si salata-dar reteta ta este foarte buna felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun
  • 2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 50 g unt
  • 40 ml ulei de masline aromatizat
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 500 ml supa de pui
  • 1 galbenus de ou
  • salvie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Fricase-eu cunosc sub forma de niste painicele cu drojdie care vin prajite in ulei fierbinte si pe urma umplute cu ton si salata-dar reteta ta este foarte buna felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fudulii de curcan la tigaie