autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 08 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 08 mai 2015

Ingrediente
1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun, 2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata, 200 ml smantana pentru gatit, 50 g unt, 40 ml ulei de masline aromatizat, 200 ml vin alb, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura faina, 500 ml supa de pui, 1 galbenus de ou, salvie, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu si este deosebit de gustoasa.
Puiul transat il spalam bine apoi il uscam cu servetele de hartie absorbante. Punem untul si uleiul la incins intr-o tigaie si puiul il condimentam bine cu sare, piper si salvie.A mea a fost uscata , dar e foarte buna si cea proaspata.
Prajim apoi puiul in untul topit, pe toate partile, apoi il scoatem din tigaie si il punem in vasul in care il vom da la cuptor.Incalzim cuptorul la 180 de grade .
Peste grasimea din tigaie mai punem putina salvie si faina, pe care o amestecam bine sa nu faca cocoloase.Adaugam vinul, amestecam apoi adaugam supa si lasam sa dea in clocot.
Adaugam si zeama de lamaie si turnam sosul obtinut peste carnea din vasul ce il vom da la cuptor.
Tocam marunt ceapa verde si ceapa uscata si adaugam in vas peste carne.
Asezonam daca e cazul, acoperim vasul si il dam la cuptorul incalzit la 180 de grade cam o ora. Daca e pui de casa, trebuie sa stea mai mult.
Dupa o ora , dupa ce puiul e patruns bine, scoatem vasul si stingem aragazul.
Intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si turnam amestecul peste sosul din vasul ce l-am scos din cuptor. Amestecam si presaram patrunjel verde proaspat deasupra.
Fricasse-ul se poate servi alaturi de un piure de cartofi, orez sau mamaliguta.
Eu am preferat sa-p servesc alaturi de cus-cus si salata de sfecla rosie .

Mai multe poze gasiti aici :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/fricasse-de-pui-cu-salvie-si-cus-cus.html

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Fricasse de pui cu salvie si cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu costita la cuptor

Varza cu costita la cuptor

Se pune varza taiata marunt cu sare intr-un bol si se lasa o jumatate de ora. Se pune la fiert cu

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel

Tocanita de miel

Calim ceapa si morcovii, peste care adaugam bucatile de carne si lasam la fiert. Cand este gata facem

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 13 mai 2015

    Fricase-eu cunosc sub forma de niste painicele cu drojdie care vin prajite in ulei fierbinte si pe urma umplute cu ton si salata-dar reteta ta este foarte buna felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun
  • 2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 50 g unt
  • 40 ml ulei de masline aromatizat
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 500 ml supa de pui
  • 1 galbenus de ou
  • salvie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Fricase-eu cunosc sub forma de niste painicele cu drojdie care vin prajite in ulei fierbinte si pe urma umplute cu ton si salata-dar reteta ta este foarte buna felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficat prajit cu ceapa